Срещи

Евангелие според Йоан. Светлината на света

Ноемврийската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Евангелие според Йоан.  Светлината на света


◊ ПОКАНА

Фондация "Покров Богородичен"
и
Ателие–книжарница "Къща за птици"
 
Ви канят на
ноемврийската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

на тема

Евангелие според Йоан.
Светлината на света


Всичко чрез Него стана, и без Него не стана нито едно от онова, което е станало. В Него имаше живот, и животът беше светлината на човеците. И светлината в мрака свети, и мракът я не обзе. (Йоан 1:3-5)


В периода на трепетно очакване на Христовото Рождество поредицата лекции „Книгата на книгите“ продължава и през ноември с една от най-трудните, но и най-вълнуващите теми, посветени на библейското познание: „Евангелие според Йоан. Светлината на света“. Свои размисли по темата ще сподели отец Стефан Стефанов от русенския храм „Св. Николай Чудотворец“, който е и един от изявените съвременни православни оратори. Очакваме ви!


Лектор:

Ставр. свещеноик. Стефан Стефанов
През 1982 г. завършва Духовната академия “Св. Климент Охридски”, през 1978 г. е ръкоположен за дякон от Доростолския и Червенски митрополит Софроний, а през 1980 г. и за презвитер. От ръкоположението си досега служи в русенския храм “Св. Николай Чудотворец”. Народен представител в 36-то и 37-то Народно събрание, воден от идеята да се възроди практиката от първите народни събрания след Освобождението Църквата да има активно присъствие в гражданското общество. От 1997 г. до 2000 г. е редактор на вестник “Духовен дом” – едно от първите издания след 1989 г. у нас с християнска тематика.


Къде: Aтелие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. 'Проф. Асен Златаров' 22)
Кога: 27 ноември (четвъртък) 2014 г., 18:30 ч.

Вход: свободен



Автор:
Организаторите
Публикация:
22.11.2014 г. 20:54
Посетено:
1232
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/20362-evangelie-spored-yoan-svetlinata-na-sveta