Срещи

Алисън Шейфър в България

Aвторката на бестселъритe „Скъпи, провалих децата“ и „Не, това не са глезотии“ ще изнесе лекции за родители

Алисън Шейфър в България


◊ СЪБИТИЕТО

Видният канадски психотерапевт и консултант в областта на възпитанието Алисън Шейфър пристига в България

Алисън Шейфър, авторката на безапелационните бестселъри „Скъпи, провалих децата“ и „Не, това не са глезотии“, гостува в България по покана на списание „Първите седем“ със съдействието на издателство „Колибри“.

Алисън Шейфър е изтъкнат психотерапевт и експерт по родителските въпроси с отлична репутация. Води рубрики в едни от най-авторитетните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят. В момента е експерт към родителската програма The Bank of Montreal’s SmartSteps. В качеството си на консултант участва в множество специализирани предавания и шоу програми, вече шест сезона е гост и на The Parenting Show.

„Ние обичаме децата си интуитивно, но отглеждане­то им е умение, което се учи“, настоява Алисън Шейфър. Книгите й изобилстват от родителски стратегии и техники за справяне с деца, привидно неподдаващи се на дисциплина, громят родителските заблуди и погреш­ните, митологизирани схващания за възпитанието – тези, които нанасят повече вреди, отколкото помагат.

По време на престоя си в България тя ще изнесе две официални лекции за родители, една кратка безплатна лекция и индивидуална лекция в български англоезичен център, ще се срещне с представители на българските медии за частни интервюта и ще даде пространно интервю за Национална мрежа за децата, което ще бъде записано на клип.

• Българските родители ще имат възможност да се запознаят с нейната концепция за демократично родителство, с конкретни подходи и практики в областта на отглеждането на деца, по време на лекциите, които ще се проведат в Гранд хотел София на 25 октомври, както следва:
Лекция 1: „Скъпи, провалих децата!“, начален час: 09:30 ч.
Лекция 2: „Да отгледаш отговорно дете“, начален час: 12:00 ч. Цена на билет - 20 лв.

Лекциите ще открие Ива Дойчинова – популярен радио и телевизионен журналист, водещ на сутрешното шоу на радио FM+ „Ива от сутрин до обед“.

Предвид ограничения брой места, умоляваме журналистите, които биха желали да получат медиен пропуск и/или да резервират час за интервю, да пишат на jwagenstein@colibri.bg!

• На 25 октомври, 18.00-19.00 часа, Алисън Шейфър гостува в ИКЕА за родителска среща на тема „Кой командва вкъщи?“. Лекцията е фокусирана върху борбите за надмощие в семейството и възможността всички у дома да работят не като конкуренти, а като партньори.

Събитието ще се проведе на английски език. Участието е безплатно, със задължителна регистрация на адрес:
http://www.ikea.bg/family/index.php?p=registrationForm&ws=V1MwMkJH



Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
19.10.2014 г. 13:56
Посетено:
1689
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/20054-alisan-sheyfar-v-balgariya