Срещи

Среща с писателя Клаус Кенет

Разговор на тема “Източната мистика – път към спасение или гибел”

Среща с писателя Клаус Кенет


◊ ПОКАНА

Издателство "Омофор"
и
Aтелие–книжарница „Къща за птици“
 
Ви канят на

Среща с Клаус Кенет -
автор на книгата „2 000 000 километра в търсене на любовта“ 

Неговата книга „2 000 000 километра в търсене на любовта“ завладя българските читатели с автентичната история на едно пътуване, изпълнено с множество разтърсващи изпитания и заблуди, достигайки най-накрая до духовно преобразяване чрез истините на православната вяра. За себе си днес Клаус Кенет казва, че се чувства като най-щастливия човек в Европа, защото носи Христос в сърцето си.

Тази есен немският писател отново идва в България, за да се срещне с българските си читатели. В столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ той ще сподели размисли по темата „Източната мистика – път към спасение или гибел“, свързани с втората му книга, която предстои да излезе и на български език през 2015 година.

Клаус Кенет е роден през 1945 г. в Германия, малко преди края на Втората световна война, докато семейството му се спасявало от настъпването на Червената армия. До неотдавна учител във Фрибург, Швейцария, той става известен с книгите си, с концертните си изяви и беседи из цяла Европа, посветени на свидетелството за духовното преображение. Духовно чедо на архимандрит Софроний (Сахаров), съвременен православен подвижник от XX век.


Къде: Aтелие-книжарница „Къща за птици“ (ул. “Проф. Асен Златаров” 22)
Кога: 24 октомври (петък) 2014 г., 18.30 ч.




Автор:
Организаторите
Публикация:
16.10.2014 г. 20:36
Посетено:
1721
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/20041-sreshta-s-pisatelya-klaus-kenet