Срещи

Среща на поети от българската секция на Световното движение на поетите

27 юни 2014 г., Велико Търново

Среща на поети от българската секция на Световното движение на поетите


◊ ПОКАНА

На 27 юни 2014 г. във Велико Търново ще се проведе първата среща на поети от българската секция на Световното движение на поетите (Poetas del Mundo). Основател и спонсор на организацията е чилийският поет Луис Ариас Мансо. В нея членуват хиляди поети от всички континенти на земята. В ръководството на общността са също българинът Атанас Ванчев дьо Траси – доктор хонорис кауза на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, и чилийската поетеса Маги Гомес Сепулведа.
     
Посланик на Движението за България е поетесата Виолета Бончева. Българската секция наброява 37 души. От тях 11 ще участват в срещата във Велико Търново. Това са: Бина Калс, Роза Боянова, Станка Бонева, Виолета Бончева, Керка Хубенова, Ели Видева, Елен де Гори, Митко Ламбов, Виолета Христова, Ружа Велчева и Снежана Иванова (през 2011 г. поетесата получи наградата „Сеферис“ в Лариса, Гърция, на XXII Световен конгрес на поетите, организиран от United Poets Laureate International и Poetas del Mundo).
   
Посланиците на Световното движение на поетите ще четат свои стихове от 18 ч. в РНБ „П. Р. Славейков“ на 27 юни, а Виолета Бончева ще разкаже повече за организацията със седалище Чили. Поетите ще представят свои книги, ще споделят творческите си планове.
   
На 28 юни 2014 г. от 10 ч. поетите ще рецитират свои стихове пред Паметника на Асеневци и ще се насладят на магията на старопрестолния град.
   
Водещ на срещата е Ружа Велчева.

Форумът е в подкрепа на Кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата – 2019 г.

Автор:
Организаторите
Публикация:
17.06.2014 г. 20:48
Етикети:
поетиВелико Търновосрещапоезия
Poetas del Mundo
българска секция на Световно движение на поетите
Посетено:
1460
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/19477-sreshta-na-poeti-ot-balgarskata-sektsiya-na-svetovnoto-dvizhenie-na-poetite