Срещи

Литературно кафене с Божидар Димитров в новата книжарница Хеликон в София

Среща с автора на "12 мита в българската история"

Литературно кафене с Божидар Димитров в новата книжарница Хеликон в София


◊ СЪБИТИЕТО

На 15 март 2005 г. от 17 ч. книжарници Хеликон и фондация КОМ канят на първото  литературно кафене в новооткритата книжарница на Хеликон в София. Гост е популярният български историк проф. Божидар Димитров, а поводите са:

- 52 седмици феноменалните “12 мита в българската история” са в челната десятка на най-продаваните книги, и
- представянето на новото издание на “Светослав Тертер – цар на българите (1300-1321)” – втора книга от поредицата “Избрани любими книги от Божидар Димитров”.


◊ ПОВЕЧЕ

Дискусията ще води известният литературен критик и предподавател в Нов български университет - Йордан Ефтимов, който в свое предаване по БНР всяка седмица следи най-продаваните книги на българския пазар.

Преди година – на 3 март 2005 г., фондация КОМ издаде книгата с дванадесетте “развенчани” мита за средновековната българска история от проф. Божидар Димитров, която зае четвърто място по продажби на българския книжен пазар през 2005 г. след “Шифърът на Леонардо” и “Шестото клеймо” от Дан Браун и “Захир” от Паулу Куелю. В класацията на 19-о място е и другото хитово издание на проф. Димитров за 2005 г. – “Разказ за историята на България”.

Новото издание “Светослав Тертер – цар на българите (1300-1321)” е второ от поредицата “Избрани любими книги от Божидар Димитров”. Преработено и допълнено, то съдържа 176 цветни илюстрации, които характеризират историческия период на управление на средновековния български владетел.

Елате на среща с книгите и разказите на Божидар Димитров в най-новата столична книжарница – бул. “Витоша” 62 входът е откъм бул. “Патриарх Евтимий” (старото кино “Витоша”).


◊ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

тел: 952 09 94 – Светла Тихова
Автор:
Аделина Данкова
Публикация:
13.03.2006 г. 11:10
Посетено:
988
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/1886-literaturno-kafene-s-bozhidar-dimitrov-v-novata-knizharnitsa-helikon-v-sofiya