Срещи

Отворена покана за участие в дискусионен клуб на Общество на младите писатели

Темата на дискусията е "Емиграция"

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Общество на младите писатели – Варна, отправя отворена покана за участие в третото издание на дискусионния клуб, което ще се проведе на 16 април от 18,30 часа в Дома на писателите на ул. „Крали Марко“ 11. Темата на дискусията е "Емиграция".

Дискусионният клуб се провежда от началото на тази година под формата на беседи - експериментална форма на творческа и гражданска рефлексия и рецепция на текущи обществени водещи теми и проблем. Досега са проведени две подобни срещи по темите „Имената: начин на употреба и злоупотреба“ и „Окупация: Кой? Какво? Кого?“. Текстовете се публикуват в официалния сайт на Общество на младите писатели и по желание на авторите в бъдеще ще намерят и друга форма на популяризация.

За участие в дискусията не е задължително авторът да е жител на град Варна. Желаещите, които искат да изразят своето виждане по зададената тема, могат да го направят с текст в обем до 4 стандартни страници. Текстът може да се представи лично от автора в обявения ден на дискусията или да се изпрати до 14 април включително на e-mail omp.varna@gmail.com. Няма ограничение за възрастта на участниците, както и за броя на предложените текстове и за техния жанр. Те могат да бъдат в избран от автора публицистичен жанр или художествена литература. Не се приемат единствено анонимни текстове.

В края на 2014 година Общество на младите писатели ще подготви сборник с подбрани текстове от всички проведени дискусии.

Беседите са с вход свободен и всеки, който иска да чуе на живо четенията и да вземе участие в разискванията, може да присъства. Автори, които искат да научат повече за структурата и характера на дискусиите, преди да се включат със свой текст в следващо издание, също са добре дошли.

За информация за следващи теми следете официалната страница на Общество на младите писатели - Варна (http://varnawriterssociety.net) или във Фейсбук (Общество на младите писатели Варна).



Автор:
Общество на младите писатели - Варна
Публикация:
28.03.2014 г. 14:54
Посетено:
1324
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/18857-otvorena-pokana-za-uchastie-v-diskusionen-klub-na-obshtestvo-na-mladite-pisateli