Срещи

Лекция на тема "Автентичен ли е Новият Завет?"

Мартенска среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Лекция на тема "Автентичен ли е Новият Завет?"


◊ ПОКАНА

Фондация "Покров Богородичен"
и
Ателие–книжарница "Kъща за птици"
 
Ви канят на

мартенската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"
на тема

Автентичен ли е Новият Завет?Поредицата „Книгата на книгите" стартира през май 2013 г. с беседи, посветени на Стария Завет и завладяващо представени от преподавателите по старозаветна библеистика доц. д-р Димитър Попмаринов и доц. д-р Ивайло Найденов. През март 2014 г. предстои да бъде поставено началото на втората част от месечните библейски лекции, посветени на Новия Завет. Първият лектор ще бъде проф. Емил Трайчев от Богословския факултет на СУ, който ще даде отговор на основните въпроси, свързани с формирането на канона на новозаветните книги.


Проф. дбн Емил Трайчев е преподавател по новозаветна библеистика в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски", а от 2003 до 2011 г. е и декан на факултета. Той участва в множество научни форуми в страната и в чужбина, както и в международни проекти по преподавателска мобилност (Сократ/Еразъм). Автор е на книгите "Нов прочит на студията на проф. Н. Н. Глубоковски „Синоптическият въпрос и опитите за неговото решаване'", "Синоптическа безизходица или грешка в метода: Към въпроса за литературните отношения между първите три канонични евангелия", "История на епохата на Новия Завет" и "Тълкуването на старозаветните текстове в Новия Завет".

 
Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)
Кога: 27 март (четвъртък), 18:30 ч.
Вход: свободен

Автор: Ателие–книжарница "Kъща за птици"
26.03.2014 г. 12:35
Посетено: 879
Етикети: християнство, Фондация Покров Богородичен, лекция, библеистика, проф. Емил Трайчев, Автентичен ли е Новият Завет?
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/18833-lektsiya-na-tema-avtentichen-li-e-noviyat-zavet