Срещи

Дискусия на тема "Духовният наставник - православното разбиране"

Среща от поредицата беседи и дискусии „Православие и съвремие“

Дискусия на тема "Духовният наставник - православното разбиране"


◊ ПОКАНА

Интернет портал Православие България и
Ателие–книжарница „Къща за птици“
 
Ви канят на мартенската среща от поредицата беседи и дискусии под надслов
„Православие и съвремие“
на тема

Духовният наставник - православното разбиране


Какво в същността си е православното разбиране за духовно наставничество? Кои са плодовете на благодатната връзка между наставника и неговото духовно чедо? Как православното учение противостои на явления като т. нар. лъжестарчество и „православен гуруизъм"?


Участници:

Свещ. Стоян Бербатов
Ръкоположен е за свещеник през 1997 г., понастоящем служи в храма „Св. Архангел Михаил" в благоевградския квартал Еленово. През 1997 г. получава бакалавърска степен по богословие в Богословския факултет на Скопския университет, и магистърска степен в Православния богословски факултет на Великотърновския университет (2014 г.).

Доц. д-р Мариян Стоядинов
Преподавател по догматическо богословие и зам.-декан на Православния богословски факултет на Великотърновския университет. Автор е на книгите „Символите на Църквата – от апостолския век до тържеството на Православието", „Божията благодат – богословско изследване", „Църква. Общност. Общество", „Иконология на догмата". Преводач, редактор и издател на многобройни статии и книги на православна тематика.

Модератор: Доц. Костадин Нушев
Преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ. Води курс по християнска биоетика в магистърска програма на Философския факултет на СУ. Член е на Централната етична комисия по трансплантация. Автор е на пет самостоятелни книги (монографии и студии), на над 30 публикации в научни издания и на множество статии в църковния периодичен печат и в православни интернет издания.


Къде: Ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)
Кога: 13 март, четвъртък, 18:30 ч.



Автор:
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Публикация:
09.03.2014 г. 17:55
Посетено:
1225
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/18735-diskusiya-na-tema-duhovniyat-nastavnik-pravoslavnoto-razbirane