Срещи

Дискусия на тема "Църква и медии"

Десетата среща от поредицата беседи и дискусии "Православие и съвремие"

Дискусия на тема "Църква и медии"


◊ ПОКАНА

Интернет портал Православие България и
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Ви канят на

десетата среща от поредицата беседи и дискусии под надслов „Православие и съвремие“
на тема

Църква и медии


„Ако Църквата в България съумее да се възползва от възможностите на информационната епоха, тя ще може не просто да преодолее епохата, а да даде и в нея свидетелство за своето присъствие като алтернатива, като пространство, в което всичко временно, смъртно и ограничено ще намира своя вечен хоризонт и смисъл на съществуване...“ (доц. д-р Мариян Стоядинов, богослов)


Участници:
Архим. Поликарп Петров
Приема монашески постриг през 1996 г., три години по-късно е ръкоположен за йеромонах, а през 2008 г. е възведен в архимандритско достойнство. Основател е на първото в България православно радио „Сион" и на Манастирско издателство. От 1 август 2008 г. е на послушание във Видинска епархия, игумен е на Бдинския манастир „Успение Богородично" и е председател на видинския катедрален храм "Св. вмчк Димитър Солунски". От 2011 г. е духовен надзорник на Видинска и Кулска духовни околии.

Горан Благоев
Журналист, автор и водещ на предаването „Вяра и общество“, излъчвано всяка събота по БНТ 1. Той е историк по образование и доктор по етнология. Автор е на над 30 документални филма на религиозна и историческа тематика и е носител на няколко награди от чуждестранни фестивали, сред които от Италианския филмов фестивал Religion Today (2007) и от ХІХ Международен кинофестивал „Златен Витяз” (2008) в Москва за филма „Светителят“. Автор е на книгите „Курбанът в традицията на българските мюсюлмани“ (2004) и “Истории за плач и надежда“ (2011), както и на множество публикации в научни издания и в електронни и печатни медии.

Модератор:
Доц. Костадин Нушев
Преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ. Води курс по християнска биоетика в магистърска програма на Философския факултет на СУ. Член е на Централната етична комисия по трансплантация. Автор е на пет самостоятелни книги (монографии и студии), на над 30 публикации в научни издания и на множество статии в църковния периодичен печат и в православни интернет издания.


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. „Проф. Асен Златаров” 22)
Кога: 16 януари (четвъртък), 18:30 ч.


Автор: Ателие–книжарница „Къща за птици“
12.01.2014 г. 15:52
Посетено: 1162
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/18391-diskusiya-na-tema-tsarkva-i-medii