Срещи

Беседа на тема "Християнският празник в секуларния свят"

Деветата среща от поредицата беседи и дискусии „Православие и съвремие“

Беседа на тема "Християнският празник в секуларния свят"


◊ ПОКАНА

Интернет портал Православие България и
Ателие–книжарница „Къща за птици“
 
Ви канят на деветата среща от поредицата беседи и дискусии под надслов „Православие и съвремие“
на тема

Християнският празник в секуларния свят


„Днес не е време за поучения, а за славословия, не е време за наставления, а за благодарност, не е време да преподаваме уроци, а да изразим радостта си...  Ето, всички са на пир при Господа – радват се и се веселят.“
Св. Теофан Затворник, из Слово за Рождество Христово


Участници:

Проф. дфн
Георги Каприев
Преподавател по история на философията в СУ „Св. Климент Охридски" и един от утвърдените европейски специалисти в областта на средновековната християнска философия. Проф. Каприев е търсен лектор от някои от най-престижните висши училища в Европа, сред които университетите в Бари, Берлин, Вюрцбург, Кьолн, Цюрих и др. Член е на Обществото за философия на Средновековието и Ренесанса (GPMR) в Германия и на Института за средновековна философия и култура (София). Съосновател на Европейския висш колеж за антична и средновековна философия (EGSAMP). Главен редактор на philosophia.bg, член на редакционния екип на сп. „Християнство и култура“. Автор на 17 книги и преводач от латински, старогръцки, немски и руски.

Свещ. Николай Петков
Преди да стане свещенослужител, между 1998 и 2000 г. отец Николай Петков преподава антична философия във Философския факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.  През 2002 г. е ръкоположен за свещеник и от 2003 до днес служи в храм „Свети пророк Илия” в шуменския квартал Дивдядово. Той е недипломиран доктор по философия и дипломиран доктор по литература. Автор е на книгите „Архе”, „Божествените имена във философията на Прокъл Диадох”, „Стадионът на Старата госпожа” и „Кирил и Хипатия“ (най-новата му книга, която излезе през есента на 2013 г.).


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)
Кога: 12 декември (четвъртък), 18:30 ч.






Автор:
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Публикация:
09.12.2013 г. 14:11
Посетено:
1350
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/18232-beseda-na-tema-hristiyanskiyat-praznik-v-sekularniya-svyat