Срещи

"Искам да те нарисувам…" Поети-журналисти, офицери от ВВС и атлантици почитат Владимир Башев

Литературно четене, посветено на 101-годишнината на ВВС и на паметта на поета Владимир Башев

◊ СЪБИТИЕТО

"Искам да те нарисувам…"
Поети-журналисти, офицери от ВВС и атлантици почитат
Владимир Башев

В деня на Християнското семейство, 21 ноември, поети-журналисти ще гостуват със стихове в библиотеката на ВВС на ул. „Шейново” 23 в София.

Литературното четене, което започва в 19 часа, е посветено на 101-та годишнина на Българските военновъздушни сили и на паметта на поета Владимир Башев, оставил в наследство едни от най-хубавите любовни стихове в българската поезия. Днес неговият дом на бул. ”Ситняково” 79 е превърнат в литературен кабинет, където се събират духовните му последователи  - поети, журналисти, художници, музиканти.

Литературното четене е организирано съвместно с командването на ВВС и Съюза на офицерите от резерва „Атлантик”, с който литературният кабинет има официално споразумение за съвместна работа за издигане на културата на българския народ.

Свои стихове ще представят поетите-журналисти Балчо Балчев (носител на наградата „Владимир Башев”), Димитър Дженев (главен редактор на сайта exporter.bg), Евелина Гечева (главен редактор на сайта akademika.bg), Иглика Горанова (главен редактор на сайта komentator.bg), Надя Попова (главен редактор на в. „Словото днес”), Спасиана Кирилова  (телевизионен водещ в TV+), Татяна Атанасова (отговорен редактор на в. „Народно земеделско знаме”), Михаил Григоров (журналист във в. „Българска армия”), Татяна Явашева (журналист в сп. „Икономика”). Свои стихове ще четат и Вецислав Паскалев, Кръстьо Пастухов, Любен Лачански и Мариана Кирова (завеждаща Литературния кабинет „Владимир Башев”).

Поетичната плеяда наскоро издаде сборник със стихове „Време за камъни”, който бе представен в Централния военен клуб.



Автор:
Мариана Кирова
Публикация:
20.11.2013 г. 21:36
Посетено:
1515
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/18093-iskam-da-te-narisuvam-poeti-zhurnalisti-ofitseri-ot-vvs-i-atlantitsi-pochitat-vladimir-bashev