Срещи

Дискусия на тема "Църквата и младите"

Осмата среща от поредицата беседи и дискусии "Православие и съвремие"

Дискусия на тема "Църквата и младите"


◊ ПОКАНА

Интернет портал Православие България и
Ателие–книжарница „Къща за птици“
 
Ви канят на осмата среща от поредицата беседи и дискусии под надслов „Православие и съвремие“

на тема "Църквата и младите"
 

Седмица преди Въведение Богородично (Деня на християнското семейство и християнската младеж) месечната среща от поредицата „Православие и съвремие" е посветена на темата „Църквата и младите".

Във фокуса на вниманието ще бъдат въпросите за мисионерския дух на Църквата и духовните търсения на съвременния млад човек. Своята гледна точка по темата ще сподели прот. Добромир Димитров и ще бъде насреща за вашите въпроси. Неслучайно в своята статия „Радикалните въпроси и радикалните отговори" той пише: „Един млад човек отива при Христос и задава най-радикалния въпрос, описан в Евангелието: "Учителю благий, какво добро да сторя, за да имам живот вечен?" (Мат. 19:17). Това показва, че младите хора задават най-съществените въпроси и затова не могат да се задоволят и с повърхностни отговори или ритуални действия".

Прот. Добромир Димитров e свещеник във великотърновския храм „Св. Мина". От 2008 г. е редовен асистент по църковно право към катедрата „Историческо и практическо богословие" на Православния богословски факултет на Великотърновския университет.


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)
Кога: 14 ноември (четвъртък), 18:30 ч.

Автор:
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Публикация:
10.11.2013 г. 17:18
Посетено:
1185
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/18014-diskusiya-na-tema-tsarkvata-i-mladite