Срещи

Среща с Георги Господинов в София и Пловдив

Четене, разговор и автографи

Среща с  Георги Господинов в София и Пловдив


◊ ПОКАНА


ИК "Жанет 45"
ви кани на

среща с Георги Господинов


"Най-хубавото, което може да се случи на една книга, е това читателите да я припознаят като своя. И абсолютно непознати хора да ти пишат, че от няколко дни живеят с твоята книга. Нямаме право да се оплакваме от липсата на читател, той е тук и чака.“ Г.Г.


София
• 8 октомври 2013, вторник, 18:30
Съюз на архитектите в България, ет. 2
ул. "Кракра" 11


Пловдив 
• 11 октомври 2013 (петък) от 18.30
Драматичен театър Пловдив, Камерна зала
ул. "Княз Александър" I №38

Представяне на новата книга с разкази „И всичко стана луна” и „Невидимите кризи” (есета)

Четене, разговор и автографи

След успеха на романа „Физика на тъгата”, Георги Господинов издаде две нови книги през тази година – „Невидимите кризи” (есета) и книгата с разкази „И всичко стана луна”. И доказа, че есето и разказа също могат да бъдат в центъра на читателския интерес. Двете книги последователно оглавиха книжните класации, измествайки автори като Елиф Шафак, Дан Браун, Халед Хосейни... Една от малките невидими стъпки, които през годините Георги Господинов прави, е събуждането на читателския вкус към българска книга.

Най-превежданият български писател след 1989-а ще представи двете си книги от тази година в една естествена среща разговор с читателите си... Тази среща съвпада с излизането на „Естествен роман” на 23-ия му език, исландски, и успеха на първото чуждо издание на „Физика на тъгата” – в Италия. На премиерата за първи път ще бъдат показани преводните издания на книгите.




Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
06.10.2013 г. 15:07
Посетено:
1395
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/17770-sreshta-s-georgi-gospodinov-v-sofiya-i-plovdiv