Срещи

Среща на Божана Апостолова с малки свои почитатели

В рамките на "Празници на Стария Пловдив"

Среща на Божана Апостолова с малки свои почитатели


◊ ПОКАНА

"Празници на Стария Пловдив"

Врата във времето
23-29.09.2013

ОИ "Старинен Пловдив", Община Пловдив,
Общинска фондация 2013 и ИК "Жанет 45"

канят всички ранобудни малчугани в неделя на 29.09. от 10.30 часа на среща с писателката 
Божана Апостолова и книжките за деца от поредицата за Малката Божана, сътворени, записани и издадени от Божана Апостолова и нейната внучка Божана, прекрасно илюстрирани от художника Костадин Костадинов.


Ето какво пише самата Божана, когато излиза и последната книжка от поредицата "
Малката Божана и чудовището Тъмп":

Мили деца!

Ето че пред вас е и петата книжка от първата българска поредица за деца „Малката Божана“. Когато с моята внучка (и „съавторка“) написахме първата книжка – „
Малката Божана в нощта на чудесата“, не подозирах, че за малко повече от година ще последват още четири и че ще бъдат оценени с двете най-големи награди за детска литература у нас – „Хр. Г. Данов“ и „Константин Константинов“. Ще споделя с вас обаче една тайна: най-много ме зарадва наградата „Бисерче вълшебно“ на сайта „Аз чета“ за „любима моя детска книжка“, тъй като това е награда, дадена ми от вас, мили мои малки читатели!

Няма да скрия – приятно е да получаваш награди. Но не те ме направиха истински щастлива, а многобройните ви разказчета и рисунки, които започнаха да пристигат в издателството. Това означаваше, че Малката Божана се беше сдобила с много нови приятели от цялата страна. А нима има нещо по-хубаво от това? И понеже разказвахте за нови, любопитни и неизвестни на мен приключения на Малката Божана, решихме да издадем и книжката „Деца дописват „Малката Божана“, написана и илюстрирана изцяло от вас.

Беше пролет, после лято, зима… После пак пролет, и пак лято… И през всичкото това време, докато пишех книгите, аз не спрях да се уча от моята малка героиня. Ще ми се да вярвам, че и тя, и вие също сте научили нещо от мен.

Божана Апостолова

Автор: ИК Жанет 45
27.09.2013 г. 14:27
Посетено: 1107
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/17701-sreshta-na-bozhana-apostolova-s-malki-svoi-pochitateli