Срещи

Лекция на Карлос Саура във Vivacom Art Hall

Световноизвестният режисьор ще представи проекта "Аурата на Саура"

Лекция на Карлос Саура във Vivacom Art Hall


◊ СЪБИТИЕТО

Лекция на Карлос Саура във Vivacom Art Hall

На 17 юни от 17:30 часа във Vivacom Art Hall ще се проведе лекция и дискусия с Карлос Саура. Именитият испански кинорежисьор, който е печелил редица статуетки от световни кинофестивали, пристига в България, за да бъде удостоен с титлата доктор хонорис кауза на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Саура ще се срещне със своите почитатели във Vivacom Art Hall, където ще представи своя проект „Аурата на Саура“.

По време на събитието ще бъдат пoказани откъси от новия му филм, специална фотографска колекция, както и част от художествените му произведения с характерната за него хибридна техника „FotoSaurio“, която съчетава рисунка върху фотография. Лекцията ще завърши с дискусия с гостите на събитието.


Карлос Саура е роден през 1932 г. в Арагон и е баща на 7 деца от два брака. Произлиза от семейство на художници и силният му интерес към фотографията от малък определя творческото му развитие. След като завършва кинорежисура в Мадрид, започва успешната си кино кариера и създава 42 филма, в последния от които участва Антонио Бандерас. Печели световна популярност с музикалните си филми „Кармен“ (1983) и „Танго“ (1998), притежател е на едни от най-престижните кинонагради и има три номинации за „Оскар“.


Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
13.06.2013 г. 14:10
Посетено:
1319
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/17233-lektsiya-na-karlos-saura-vav-vivacom-art-hall