Срещи

Дискусия на тема "Православие и психотерапия"

Четвъртата от поредицата беседи и дискусии "Православие и съвремие"

Дискусия на тема  "Православие и психотерапия"


◊ ПОКАНА

Интернет портал Православие България и
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Ви канят на

дискусия
на тема
"Православие и психотерапия"

Ч
етвъртата от поредицата беседи и дискусии под наслов „Православие и съвремие“

13 юни (четвъртък), 18:30 ч.,
Ателие-книжарница „Къща за птици"


„Истинността на една вяра се демонстрира именно чрез нейната терапевтична сила. Ако изцелява – значи е истинска вяра, ако не носи изцеление – значи не е истинска.“
Митроп. Йеротей (Влахос)


◊ УЧАСТНИЦИ

Участници в дискусията ще бъдат:

Ставр. иконом Ангел Ангелов
Предстоятел на столичния старинен храм "Св. София" и протосингел на Софийската света митрополия. През 1997 г. е ръкоположен за свещеник. Преподавал е християнска философия като хоноруван асистент в Богословския факултет. Специализирал е в Старокатолическия факултет на университета в Берн, Швейцария. Служил е в параклиса "Св. Троица" и в църквата "Св. Мина" в столичния квартал „Модерно предградие“.

Мария Иванова
Доктор по богословие, преподавала е обща психология, курс по пастирска психология и психология на религиозното формиране и развитие на личността в магистърска програма на Богословския факултет на СУ. Работила е като редактор в Синодалното издателство на БПЦ, а от 2007 г. е координатор на издателската програма за православна литература „Омофор“ на фондация „Покров Богородичен“. От 2012 г. е докторант по психология на личността към БАН.

Д-р Николай Михайлов
Психиатър и богослов, преподавател по психология в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Зам.-председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията и член на на Комисията по култура в 40-ото Народно събрание. Автор на множество аналитични статии в периодичния печат.

Модератор: Доц. Костадин Нушев
Преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ. Води курс по християнска биоетика в магистърска програма на Философския факултет на СУ. Член е на Централната етична комисия по трансплантация. Автор е на пет самостоятелни книги (монографии и студии), на над 30 публикации в научни издания и на множество статии в църковния периодичен печат и в православни интернет издания.



Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)
Кога: Възнесение Господне, 13 юни (четвъртък), 18:30 ч.

Автор:
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Публикация:
08.06.2013 г. 18:34