Срещи

Дни на Франсоаз Долто в България "Детето и психоанализата"

Открита лекция, филм за идеите на Долто, премиера на книга, работни ателиета

Дни на Франсоаз Долто в България "Детето и психоанализата"


◊ ПОКАНА

С удоволствие отбелязваме, че за втора поредна година, между 31 май и 2 юни 2013 г., ще се състоят Дни на Франсоаз Долто в България "Детето и психоанализата" с участието на водещи френски психоаналитици Мириам Сежер, проф. Ален Вание, Катрин Долто (дъщеря на Ф. Долто), Катрин Вание, Силвиан Джиампино и Георги Кацаров.

Събитието е адресирано към психолози, педагози, социални работници, педиатри, неoнaтолози, акушерки, здравни експерти и специалисти в институции за работа с деца, но също и към широката публика, която се вълнува от тази проблематика.

• Предвидени са: открита лекция и филм за идеите на Долто; премиера на книгата „Малкото училище – голямото начало. Детето и детската градина“ на Мириам Сежер; работни ателиета на теми „Неонатология и майчинство“, „Хаптономия“, „Жак Лакан и Франсоаз Долто“ и „Малките деца и психоанализата, психоанализа в институции за деца“.

Мириам Сежер е детски психиатър и психоаналитик, ученичка и последователка на Франсоаз Долто, съосновател и президент на организацията „Каузата на бебетата“, кавалер на Ордена на Почетния легион, автор на множество публикации и книги в областта. На същия форум през 2012 г. беше представена нейната книга „Думи, за да се родиш“.

Франсоаз Долто (1908–1988) е една от големите фигури на френската и световната психоаналитична наука. Трудовете й отдавна са класика, а оригиналният й принос към познанието за дълбинното у човека е вън от съмнение. Известна е като последовател на Фройд и съмишленик на Жак Лакан.

Участието в откритата лекция е безплатно. Тя ще се състои на 31 май от 17.00 часа в аудитория 65.

Разходите се поемат от проект „Модел за работа с деца с церебрална парализа“, програма „Млад учен 2011“ и Фонд научни изследвания.

С пълната програма на събитието можете да се запознаете тук. Ако желаете да заявите участие, следва да се регистрирате.


Очакваме ви!

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
30.05.2013 г. 15:28
Етикети:
открита лекцияпредставяне на книгаиздателство Колибри
Георги Кацаров
Силвиан Джиампино
Катрин Вание
Катрин Долто
проф. Ален Вание
Мириам Сежер
Дни на Франсоаз Долто в България
Посетено:
1250
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/17124-dni-na-fransoaz-dolto-v-balgariya-deteto-i-psihoanalizata