Срещи

Беседа на тема "Вяра и чудо"

Третата от поредицата месечни беседи "Православие и съвремие"

Беседа на тема "Вяра и чудо"


◊ ПОКАНА

Интернет портал Православие България
и
Ателие–книжарница „Къща за птици“
 
Ви канят на третата от поредицата беседи под наслов „Православие и съвремие“
на тема
"Вяра и чудо"„Истинските знамения са били помощници на истинското богопознание и даваното от него спасение. Лъжливите знамения са били помощници на заблудата и произтичащата от нея гибел...“В Светлата седмица, когато християните преживяват радостта от най-великото събитие - Чудото на Христовото Възкресение, третата среща от поредицата „Православие и съвремие“ ще бъде посветена на темата за същността на чудото според православното учение. 


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)
Кога: 9 май (Светли четвъртък), 18:30 ч.


◊ УЧАСТНИЦИ

Домакини на поредицата срещи „Православие и съвремие" са:

Свещ. доц. д-р Стоян Чиликов – лектор
Свещеник в храма „Св. Георги" в столичния квартал „Дървеница" и преподавател по теология в Пловдивския университет. Той е автор на книгите „Учението за Божията Майка в богословието на св. Григорий Палама", „Спасението на човека според св. Йоан Златоуст", „Въведение в богословието на отците", „Красотата на света“ и „Православната вяра и живот".

Доц. Костадин Нушев – модератор
Преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ. Води курс по християнска биоетика в магистърска програма на Философския факултет на СУ. Член е на Централната етична комисия по трансплантация. Автор е на пет самостоятелни книги (монографии и студии), на над 30 публикации в научни издания и на множество статии в църковния периодичен печат и православни интернет издания.


Специален гост-лектор

Прот. Николай Георгиев
Свещеник на Българската православна епархия в САЩ, Канада и Австралия.
Създател и председател на Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода в България, част от Международната асоциация Prison Fellowship International.
Автор: Ателие–книжарница „Къща за птици“
06.05.2013 г. 18:43
Посетено: 1120
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/16941-beseda-na-tema-vyara-i-chudo