Срещи

Беседа на тема "Покаяние и прошка"

Първата от поредицата месечни беседи "Православие и съвремие"

Беседа на тема "Покаяние и прошка"


◊ ПОКАНА

Интернет портал Православие България
и
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Ви канят

на беседа на тема "Покаяние и прошка" -

първата от поредицата месечни беседи под наслов „Православие и съвремие“


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)
Кога: 14 март (четвъртък), 18:30 ч.


Срещите от поредицата „Православие и съвремие" са отворени за всеки, който се интересува от евангелските истини и християнския поглед към съвременната действителност: за богослови, хуманитаристи, преподаватели, студенти... За вярващи и невярващи.


◊ ПОВЕЧЕ

Домакини на беседите са:

Свещ. доц. д-р Стоян Чиликов – лектор. Свещеник в храма „Св. Георги" в столичния квартал „Дървеница" и преподавател при катедрата по теология на Философско-историческия факултет на Пловдивския университет. Той е автор на книгите „Учението за Божията Майка в богословието на св. Григорий Палама" (2003), „Спасението на човека според св. Йоан Златоуст" (2006), „Въведение в богословието на отците" (2007), „Красотата на света" (2007) и „Православната вяра и живот" (2012).

Доц. Костадин Нушев – модератор. Преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ. Води курс по християнска биоетика в магистърска програма на Философския факултет на СУ. Член е на Централната етична комисия по трансплантация, на Съюза на учените в България (председател на Секция „Богословски науки") и на научния съвет на Центъра за изследване на религиите към СУ. Автор е на пет самостоятелни книги (монографии и студии), на над 30 публикации в научни издания и на множество статии в църковния периодичен печат и православни интернет издания.

Специален гост-лектор на първата среща на тема „Покаяние и прошка" е доц. д-р Мариян Стоядинов – зам.-декан и преподавател по догматическо богословие в Православния богословски факултет на Великотърновския университет. Автор е на книгите „Символите на Църквата – от апостолския век до тържеството на Православието", „Божията благодат – богословско изследване", „Църква. Общност. Общество", „Иконология на догмата". Преводач, редактор и издател на многобройни статии и книги на православна тематика.


Автор:
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Публикация:
10.03.2013 г. 14:42
Посетено:
1540
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/16510-beseda-na-tema-pokayanie-i-proshka