Срещи

Среща с поета и писателя-маринист к.д.п. Васил Дачев

Представяне на новата му книга "Дунав разказва"

◊ СЪБИТИЕТО

Студентите от IV курс, обучаващи се във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” по специалностите „Речно корабоплаване” (кл. отд. 918) и „Корабна радиоелектроника” (кл. отд. 916) организират творческа среща с поета и писателя-маринист к.д.п. Васил Дачев за представяне на новата му книга „Дунав разказва”.

14.02.2013 г., четвъртък, от 12.30 до 14 часа
Лекционна зала № 9


Авторът е плавал дълги години като капитан на кораб по реката Дунав и други водни пътища на Европа. Неговата книга може да служи и като учебник с огромната информация от извора на реката до Черно море. Художественият труд е посветен на морячеството и нашия патрон Никола Йонков Вапцаров.

Срещата се организира в рамките на изучаваните дисциплини „Психология на безопасността на корабоплаването” и „Психология на морската дейност” и се посвещава на 60-та годишнина на 48-и Вапцаровски випуск на Морско училище. Капитан далечно плаване Васил Дачев е секретар на Вапцаровския випуск и един от най-активните негови възпитаници.

По случай празника на Св. Валентин морският бард к.д.п. Васил Дачев ще изпълни авторски моряшки и любовни песни за участниците в творческата дискусия!



Автор:
Проф. д.пс.н. Илия Пеев
Публикация:
13.02.2013 г. 15:04
Етикети:
прозапоезиясрещинова книга
Дунав разказва
Васил Дачев
Посетено:
1704
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/16345-sreshta-s-poeta-i-pisatelya-marinist-k-d-p-vasil-dachev