Срещи

Романът "Рай" се завръща в Пловдив

Второ издание на дебютния роман на Радослав Гизгинджиев

Романът "Рай" се завръща в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 февруари от 18:00 часа в книжарница „Хермес“ ще бъде представен романът "
Рай" от Радослав Гизгинджиев за втори път пред пловдивската публика. За 2 месеца първият тираж на книгата бе изчерпан и сега „Рай“ е на пазара с нова корица и втори тираж.

Представянето на романа винаги е съпътствано с мащабна инсталация – „Страници от Рая“ – стотици листи, които висят в пространството с цитати от книгата. Тази инсталация за втори път се прави в Пловдив и е отворена до 1 февруари в книжарница "Хермес", където ще е представянето.

Тематично за книгата е създадена голяма огледална пеперуда, която стои на витрина на главната улица в града и привлича вниманието на стотици преминаващи.

На представянето ще участва с провокативен пърформанс „Въведение в Рая“ и младият пловдивски актьор Стефан Иванов. Очакват се и редица популярни специални гости.


„Дискусиите, които предизвика книгата са много. Много е важно да се знае, че почитателите й са хора на всякаква възраст, особено млади, което е тотално в противовес с тезата, че младите хора не четат. Изключителни силни и емоционални срещи се случиха последно във Варна и Бургас. Получавам ежедневно писма и снимки. Някои снимат книгата, цитати от нея, дори аранжират тематично книгата. Такъв интерес не бях виждал към книга на български автор. Не искам да звучи като самохвалство, казвам това защото е един хубав факт, който е важно да се споделя. Хубаво е да казваме положителните неща, защото те са като вода, която полива вярата ни за по-добро.“ - споделя авторът Радослав Гизгинджиев.

Автор:
Аспарух Станков
Публикация:
29.01.2013 г. 12:00
Посетено:
1716
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/16248-romanat-ray-se-zavrashta-v-plovdiv