Срещи

Цитатите на "Рай" заплениха Пловдив

Следваща среща - 30 ноември, Велико Търново

Цитатите на "Рай" заплениха Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

На култовата дата 21.11.12 в Мол Галерия Пловдив, посетителите бяха силно провокирани от цитатите на новия роман на Радослав Гизгинджиев – "РАЙ". Авторът бе открил ексцентрично решение да създаде инсталация „Страници от Рая“, съпътствана от авторско видео и стотици листи. Всичко това на фона на музиката, на която е писана книгата. Цели два дни посетителите имаха възможността да се насладят на визуалното изкушение и имаха възможност да се запознаят с автора на книгата.

Премиерата на "РАЙ" премина изключително емоционално и зареди атмосферата с мистиката и историята на самата книга. Първо посетителите бяха посрещнати от живата инсталация, която бе легнала на пода в центъра на галерията, после инсталацията се „съживи“ и актьорът Стефан Иванов изигра “Въведение в Рая“. Гизгинджиев разказа за периода, в който е писал книгата и за начина, по който приема персонажите, които е създал.

„Аз не се вдъхновявам, аз виждам.“, каза авторът.

За двата дни, от тези, които влязоха в инсталацията - никой не остана безразличен. „Тази книга избира своите читатели, а не те нея!“, твърдяха посетителите.


СЛЕДВАЩАТА СРЕЩА

Следващата дестинация на автора е във Велико Търново, където ще залее със стотици листи и хубава музика АРТ клуб "Таралеж" на 30 ноември.

През целия ден търновци ще имат възможност да я разгледат и да преценят дали да отидат на представянето същия ден от 19:00 ч.


Автор:
Аспарух Станков
Публикация:
24.11.2012 г. 16:16