Срещи

Стефан Бонев и поетеси от "Недоизречено" в читалище "Хр. Г. Данов"

Литературна среща в Пловдив

◊ СЪБИТИЕТО

Писателят Стефан Бонев ще гостува на Народно читалище "Хр. Г. Данов - 1904" - Пловдив, на 8 ноември 2012 г., четвъртък, от 17,30 ч.

За последния сборник на майстора на късия разказ "Пред прага на храма", както и за предишните му книги "Изпит по летене" и "Разкази за двама", ще говори литературният критик Марин Кадиев.

В срещата ще вземат участие и пловдивските поетеси Цвета Михайлова и Виолета Караджова, които са част от наградените в литературния експеримент “Недоизречено”, приключил в края на октомври. Тяхната задача беше да допишат по свой начин творба-матрица, в която Бонев беше поставил само ключови думи, препинателни знаци и много бели полета. Поети и писатели от цялата страна се включиха в надпреварата. А жури, съставено от критиците Марин Кадиев, Здравко Дечев и поетесата Дима Политова, заедно със Стефан Бонев, подбра най-добрите произведения. Освен Михайлова и Караджова, награди от “Недоизречено” взеха Лора Кекевска от Русе и Мариела Русева от Варна.

Очаква се на срещата Бонев да оповести подробности около предстоящия конкурс “Недоизречено 2”, а накрая всички ще пият по чаша вино.



Автор:
Организаторите
Публикация:
06.11.2012 г. 14:10
Посетено:
1349
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/15768-stefan-bonev-i-poetesi-ot-nedoizrecheno-v-chitalishte-hr-g-danov