Срещи

Поетично кафене на тема "Писатели за приятели" - Варна

Покана за участие

Поетично кафене на тема "Писатели за приятели" - Варна


◊ ПОКАНА

Арт клуб "МонограМ" кани приятели и почитатели, съграждани и гости на Морската столица, и по-потайни, и по-известни творци на стихове и песни на

Поетично кафене на тема "Писатели за приятели"


На 10 август, от 18:30 ч
в Рок клуб "Пиратите" - Варна

Приятелството, наистина, е само по себе си празник, а лятото ни дава прекрасна възможност да продължим традицията и да бъдем част от още едно интересно събитие в разнообразния културен календар на страната.

Ще споделим на живо и ще помълчим красиво - това, което сме написали и това, което остава между редовете. Ще разходим мислите по залезното крайбрежие и ще се разхладим с любимо питие.


◊ И ОЩЕ

Ще разгледаме темата за приятелството през различни смислови и емоционални ракурси. Освен вълнуващите споделени съкровения, представени чрез Вашето лично творчество и опитност, ще се докоснем и до лиричния свят на изявени автори като Венета Мандева, Камелия Кондова, Елка Няголова, Станка Бонева, Георги Константинов, Ивайло Диманов, Румен Ченков, Михаил Белчев, Валери Петров, Курт Тухолски, Владимир Башев.

Ще послушаме записи на песни, посветени на приятелството в изпълнение на група Фактор, Щурците, Тоника, Георги Христов, Васил Найденов и други.

Ще чуем на живо и творбите на млади поети от Варна и приятели на града.


Дрес код (незадължителен): черно-бяло / синьо-бяло

Доброволна такса за организационни разходи: 1 лв. (по усмотрение на гостите).

Моля да потвърдите присъствие, както и да изпращате свои творби до 8 август на имейл: artclubmonogram@gmail.com

Авторите, които имат издадени книги биха могли да донесат няколко екземпляра, които да се предлагат за закупуване при проявен интерес.

Призоваваме участниците и гостите да предоставят детски книжки (прочетени или нови), които събираме като съорганизатори на инициативата “Подарете книга! Някои деца няма какво друго да ги накара да мечтаят!“.

. Инициативата се осъществява с любезното съдействие на Kaфене.бг, организатори на поетичните кафенета в столицата.

Заповядайте!

Автор: Милена Белчева
07.08.2012 г. 14:26
Посетено: 1444
Етикети: Варна, Милена Белчева, музика, стихове, приятели, приятелство, писатели, творческа среща, поезия, анонс, Арт клуб Монограм, Поетично кафене
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/15259-poetichno-kafene-na-tema-pisateli-za-priyateli-varna