Срещи

Представяне на литературната награда "Чешка книга"

Вечер на чешкото книгоиздаване

◊ ПОКАНА

Чешкият културен център Ви кани на представянето на наградата „Чешка книга” на 29 май от 18.00 ч. в Лилавия салон на Чешки център, ул. „Раковски” 100.

На вечерта, посветена на чешкото книгоиздаване, ще бъдат обявени резултатите от новата годишна литературна награда за проза в Чехия. Издателите в Чешката република са номинирали 112 заглавия, като победителят ще бъде избран от деветчленно жури, състоящо се от литературоведи, издатели и преводачи. Една от целите на организаторите на конкурса е да се обнови литературният интерес за преводи на чешка белетристика извън страната.

В тази връзка в Чешкия културен център ще се срещнем с издателите на чешка белетристика на български език, за да ги запознаем с най-добрата чешка проза за 2012 година.

В рамките на събитието за съвременната чешка литература ще разкаже доц. д-р Павел Яноушек от Института за чешка литература към Чешката академия на науките. Ще бъде представена и последната творба на Михал Айваз на български език „Другият град”, в превод на Добромир Григоров, издателство „Стигмати”.
   
Заповядайте!

Автор:
Чешки център - София
Публикация:
26.05.2012 г. 12:15
Етикети:
Посетено:
1658
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/14824-predstavyane-na-literaturnata-nagrada-cheshka-kniga