Срещи

Хосе Карлос Сомоса гостува в София

Среща с българските читатели

Хосе Карлос Сомоса гостува в София


◊ СЪБИТИЕТО

Култовият испански писател Хосе Карлос Сомоса гостува в София

Хосе Карлос Сомоса, определян като най-екстравагантният съвременен испанския писател, гостува в София по покана на издателство „Колибри” и Институт Сервантес.

Писателят ще се срещне с българските си читатели на 29 март от 18 ч. в Институт Сервантес - София. Модератор на срещата ще бъде литературният критик Георги Ангелов.


◊ ЗА ПИСАТЕЛЯ

Хосе Карлос Сомоса е роден в Куба през 1959 г. Преселник в Испания от 1960 г., Сомоса специализира психиатрия, но не се занимава с лекарската си професия. От 1994 г. той е изцяло отдаден на литературна дейност. Романите му са хипнотични и изобретателни трилъри, осеяни с дръзки сюжетни обрати. В центъра на повествованието откриваме загадъчни ситуации и екстравагантни герои. Всяка книга на автора е виртуозна сплав от психологически формули, философски съждения, научна фантастика и чудовищна реалност. Покорил сърцата на читатели и критика по цял свят, Хосе Карлос Сомоса е сравняван с Кафка, Борхес и Калвино. Писателят има пет преведени книги на български език: "Пещерата на идеите", "Клара и сянката", "Зигзаг", "Ключът към бездната", "Стръв".



√ Книжарница "Книгосвят" може да ви предложи най-новата книга на Хосе Карлос Сомоса в превод на български:
->> Стръв
(Класически трилър, фантастика, творение на чудовищен мозък или може би смесица от всичко това, "Стръв" е поредното доказателство за таланта на Хосе Карлос Сомоса, един от най-успешните и най-превеждани съвременни испански автори.)
Автор:
Институт Сервантес - София
Публикация:
26.03.2012 г. 17:52
Посетено:
1692
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/14423-hose-karlos-somosa-gostuva-v-sofiya