Срещи

Лаура Ескивел ще се срещне с българските си читатели

Световноизвестната писателка идва у нас специално за M-Tel Media Masters

Лаура Ескивел ще се срещне с българските си читатели


◊ СЪБИТИЕТО

Мексиканската писателка
Лаура Ескивел, спечелила с книгите си сърцата на милиони, ще се срещне в София със своите български читатели. Те ще имат уникалната възможност да получат автограф от автора на световния бестселър "Като гореща вода за шоколад" в книжарница „Пингвините“ (в подлеза на Ректората на Софийския университет) на 28 април.

Любителите на книгите ще разговарят с едно от емблематичните имена на латиноамериканската литература, чийто житейски принцип гласи „Чувствам, следователно съществувам“. Основни теми в романите на Лаура Ескивел са мексиканската история и култура, отношенията между половете и съдбата, за която казва, че е „Пътека, която следваш и само ти можеш да решиш как да преминеш по нея“.


◊ ПОВЕЧЕ

Ден по-рано Лаура Ескивел ще излезе за първи път пред българска публика, за да участва в церемонията по връчване на журналистическите награди M-Tel Media Masters 2011 на 27 април в зала 1 на НДК.

Мексиканската писателка
Лаура Ескивел (Laura Esquivel) е родена през 1950 г., започва кариерата си като киносценарист, но става популярна още с първата си книга – „Като гореща вода за шоколад“. Само в САЩ романът е продаден в над 2 млн. екземпляра, преведен е на 35 езика и се задържа повече от една година в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“.

Световноизвестната писателка идва в България за първи път специално за церемонията на M-Tel Media Masters по покана на телекома и с партньорството на издателство „
Колибри“. В рамките на церемонията тя ще говори за влиянието на новите технологии върху начина, по който общуваме днес. Според Лаура Ескивел маите са вярвали, че свързвайки се с пъпната връв на Вселената, можем да достигнем цялата ни необходима информация. Именно това постигаме чрез интернет днес и то само за секунди, но дали използвайки технологиите, не губим способността си да се свързваме помежду си и с Цялото, както са можели древните, пита писателката.
Автор:
ИК "Жанет 45"
Публикация:
26.04.2011 г. 22:16
Етикети:
Посетено:
1433
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/12222-laura-eskivel-shte-se-sreshtne-s-balgarskite-si-chitateli