С усмивка

Най-големият виновник за злата участ на човечеството

Пример за Галилеевско решение...

Най-големият виновник за злата участ на човечеството


Веднъж средностатистическият гражданин Петров, семеен, с две деца, малък апартамент, 15-годишен форд и наследствена къща на село, която с големи лишения и зор позакърпи и пригоди за елементарен живот през почивните дни, непредпазливо изрази на публично място възмущението си от циганите, гейовете, наркоманите, алкохолиците, феминистките, антиглобалистите, ислямистите и всички останали, които не бяха като другите хора и дори като него - Петров, да работят каквото и да е, но да изкарват толкова, колкото да си гледат семействата и да си плащат данъците.

Откъде го чуха представители на правозащитни организации, та като го емнаха по медии, пресконференции, дискусионни студия, кръгли и квадратни маси, семинари, конференции и телевизионни мостове – всички на теми като „Толерантност – новото име на хуманизма”, „Дорасли ли сме да приемем различните?”, „Другите и другостта – фундамент на модерния свят” и т.н.

А какво бе толкова бе изрекъл Петров, след като бе изброил гореспоменатите нарицателни имена?

- Писна ми от тях! Копнея за нормални хора, на които нищо човешко не им е чуждо, но без да злоупотребяват с него!

Репликата му обиколи света с помощта на международна гей организация с 14 милиона членове и по този начин стана достояние на други организации от подобен вид с обща членска маса от два и половина милиарда души, които нададоха вой до небесата срещу Петров и срещу всички, споделящи подобни мизантропски, реакционни, реваншистки, фашистки, антихуманни и антидемократични възгледи.

В държавите, където изповядваха исляма, се надигнаха мощни протестни движения, които призоваваха към джихад срещу Петров, тъй като Буш вече не беше президент на САЩ.

Обидените различни поведоха с Петров пуническа война, а една гей организация го даде под съд; към нея присъединиха своите искове за обезщетения за нанесени морални вреди останалите структури на различното гражданско общество.

Ищците проводиха в независимия български съд скъпоплатени адвокати, за да ги представляват и да защитят техните основни човешки права и свободи, толкова грубо погазени от човекомразеца Петров. Те пристигаха на заседанията на съда с ролс-ройсове, бугати и мазерати, докато Петров вървеше пешком, съпроводен от 400 униформени и 1200 цивилни ченгета, както и от елитни части за борба с тероризма и антитероризма, готови да предотвратят още в зародиш всякаква евентуална масова безредица.

Петров се защитаваше сам, тъй като назначеният му служебен защитник в началото на процеса го караше да се признае за виновен, а когато Петров гордо отказа, мина на страната на обвинението.

- Аз как мога да работя и да живея, а пък да съм напълно нормален, хетеросексуален, семеен, без да употребявам наркотици, без да съм фундаменталист, без да съм алкохолно зависим и без да прося непрекъснато от държавата да ми отпуска помощи, да ми опрощава данъци, да ми прави отстъпки и прочия?! Писна ми различните да ми се карат, че не проявявам разбиране, че не им влизам в положението, че имам консервативни възгледи! – упорстваше Петров, докато пред съда перманентна тълпа от различни бушуваше като море и го заплашваше с линч.

Адвокатите на ищците пледираха за това, щото няма цигани, а роми, че гейовете, наркоманите и алкохолиците са болни хора, които се нуждаят от държавно лечение и повече разбиране от страна на обществото, че антиглобалистите са борци за социални права, че ислямистите не са по правило фундаменталисти и терористи, както ги обиждаше Петров, и привеждаха безброй доказателства от Адам и Ева до днес; известна поп звезда даже заплаши феновете си, че ще отложи концерта си в София, ако Петров не бъде осъден на доживотен затвор!

По всичко изглеждаше, че нещата щяха да свършат много зле за Петров, ако не беше авторитетната намеса на г-жа Петрова, която го убеди да се признае за виновен и да се извини публично, защото в случай на присъда трябваше сама да гледа децата и да се грижи за средностатистическите им имоти.

- Може да се принудя да поискам развод и да се омъжа за друг, за да преживявам някак си! – заплаши го накрая тя, но всъщност блъфираше умело.

Петров обаче се върза, защото докато траеше процесът бе изгубил чувството си за хумор и приемаше буквално всяка дума.

Той, макар и неохотно, изпълни желанието на жена си, а съдът, порицавайки го сурово, го глоби 10 хиляди лева и го осъди на доживотна безвъзмездна работа в полза на обществото, като постигна споразумение с адвокатите на ищците да не обжалват присъдата пред по-горна инстанция.

Напускайки обаче съда, придружен от разплаканата г-жа Петрова и двете им уплашени до смърт деца, Петров вдигна глава към небесата, без, впрочем, да е строго религиозен, и с изтънял от оправдания гласец тихичко изписка:

- И все пак аз съм нормален!

Добре, че многохилядната тълпа от гейове, наркомани, антиглобалисти, роми и всички останали различни вдигаше пред съда такъв шум, че никой не го чу; и Петров по живо, по здраво се прибра вкъщи, напълно загубил вяра в човешкия род.

Автор:
Славимир Генчев
Публикация:
20.12.2009 г. 11:00
Етикети:
Посетено:
3948
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/79/news/9121-nay-golemiyat-vinovnik-za-zlata-uchast-na-chovechestvoto