С усмивка

Пътуващи книги за Деня на българския библиотекар

Буккросинг инициатива в Библиотеката на Нов български университет

Пътуващи книги за Деня на българския библиотекар

◊ ПОКАНА

По време на Националната библиотечна седмица, която тази година се провежда от 10 до 17 май Библиотеката на Нов български университет ще предложи „Пътуващи книги“ на всички посетители в деня на професионалния празник на българския библиотекар – 11 май. 50 книги научна, научно-популярна и художествена литература ще бъдат пуснати „на свобода“ в зоната със сините столчета в Библиотеката на I  етаж.

Сред заглавията, които започнат пътуване, са „Разговори с Гьоте през последните години на неговия живот, 1823-1832“ от Йохан Петер Екерман, „Българската книжовна школа“ от Димитър Томов, „Когато гледаме картини“ от Кенет Кларк, „Спартак“ от Рафаело Джованьоли, „Елегия за Мадона Фиамета“ от Джовани Бокачо, биографичната „Боян Пенев“ от Иван Радев, „Тежки времена“ от Чарлс Дикенс, „Неизвестни писма на Лора“ представени от Стефан Памуков, „Избрани газели“ от класика на азербайджанската литература Низами Гянджеви, Българско-френски речник от Н. Исмаил и други.

Събитието е част от програмата на Библиотеката по повод XVIII Национална библиотечна седмица под надслов „Библиотеките – по-нужни от всякога!“ от 10 до 17 май 2024 г.

Вход свободен!

Автор:
Център за книгата
Публикация:
08.05.2024 г. 17:16
Етикети:
„Пътуващи книги“Библиотека на Нов български университетЦентър за книгатаНБУ
Кенет Кларк
Димитър Томов
Йохан Петер Екерман
Чарлс Дикенс
Стефан Памуков
Низами Гянджеви
XVIII Национална библиотечна седмица.
Посетено:
101
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/79/news/39099-patuvashti-knigi-za-denya-na-balgarskiya-bibliotekar