С усмивка

Десетото измерение

или "Из разкритията на Уикилийкс"

Катаджията насочи със светеща палка летящия обект, който се приземи, без обичайните при нощни кацания проблеми, в покрайнините на Долни Богров. Люкът бавно се разтвори и униформите затрополиха под Вагнеровите звуци върху широката рампа в пет колони; сто и петдесет сиво-сини мъжки лица със зелени мешки, излъчващи абсолютна увереност. Автобусите ги очакваха със запалени фарове и мотори. Клонингите бяха длъжни бързо да заменят крайно уморените от летните жеги и протести, свои колеги.


Двама полицаи люпеха семки до патрулния автомобил:

- Тия май не ги събаря нищо, нали Христов?

- Казват, че и вода не им се налагало да пият. Уж били разработка на НАСА, и ги сглобявали от обратната страна на Луната. Ама кой ги знае откъде падат?!

- Според мен са марсианци. Скоро ще се чудим как да се отървем и от тях. Ти къде ще почиваш?

- Взехме карта за Созопол с мацката, в нашата база ще сме, тънко е. Ами вие?

- Пак в хотела на бабата в Кранево. Омръзна ми селото, но нали ти е ясно - харчлъка само в дискотеката. Хайде, тръгваме.


Полицейските лампи от ескорта осветиха за миг част от вилата, но без скрития във вътрешността й голям басейн. Странната обла форма се издигаше в близост до пътя към столицата.

- Искам нова партида депутати. Задължително да са от по-новата серия. Септември да са тук!

- Но в бюджета, заложен от Фонда...

- Не ме интересува, тия дават дефекти. Фондът изисква резултати, затова да не се стиска. Не мога да контролирам ситуацията с кретени. Друго, част от правителството също да бъде подменено. Ще ти дам списъка. Регулирайте и протестиращите. Зациклиха с тези етюди, маскаради и нереални искания. Циркът никога не ми е допадал. За техниците - намалете им премиите. Вземат повече от акционерите в „Газпром”. И, Бешев...

- Да, шефе?

- Аз глупак ли съм?!

- Съвсем не сте.

- Глупав съм, Бешев, лъжеш. Превърнал съм се в истински човек. Жена ми отдавна си хвана парцалите и с децата заминаха за Венера. А аз, на Земята, да се занимавам с боклуците на хората!? Бюрокрацията е скука, приятелю, и наказание едновременно. Имаш ли приятелка, Бешев?

- Семеен съм, шефе.

- От утре да си с официална любовница. Не, ще редуваш две любовници, и ще ми докладваш ежедневно, в писмена форма, за вашите отношения. Свободен си, Бешев.


Котаракът се завъртя, като показа наострената си опашка и буквално излетя. Делфинът, останал сам, затвори очи и се отдаде на спомените. Ласките определено му липсваха. Но и нещо друго го присви. Знаеше, че прекалява с пържената цаца, и особено с бирата с подсладители.



Разкрития в страницата на Уикилийкс:


Фонд - „ЗЕМЯ”
Клон - „Европа”
Oтдел: България

Поръчани: 150 бр. клонинги, модел „полицай”, серия Х571 - доставена;

Поръчани: 240 бр. клонинги, модел „депутат”, серия Р0087 - предстои изпълнение;

Поръчани: 7 бр. клонинги, модел „министър”, серия В4361 - предстои изпълнение;

Поръчани: 2 бр. клонинги, модел „котка”, серия С2 - доставена.

Автор:
Мирослав Ангелов
Публикация:
05.08.2013 г. 12:51
Етикети:
Посетено:
1814
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/79/news/17446-desetoto-izmerenie