С усмивка

Шенгенско замазване

Квартал „Две хубави очи” и присъединяването

След няколкодневно обикаляне и ревизиране от страна на европейските комисари Коко Кикиморо и Гого Абрамович, нашият квартал „Две хубави очи” попадна поне теоретично в списъка за Шенгенско присъединяване. Кварталът ни е стратегически за града, тъй като на запад граничи с циганската махала „Шекера” и приемането ни в Шенген автоматично ни прави важна граница, която ще има за задачата да спре контрабандата и нерегламентираните прониквания на наша територия, от страна на мургавоподобни и други човекосъмнителни обекти.

Еврокомисарите предписаха някои довършителни мероприятия, които трябва да извършим, за да бъдем и на практика включени с еврозоната. Моят комшия, Митьо Мустака, трябва да си направи външна мазилка на къщата, щото сега с тия кирпичени тухли, не вдъхва никакъв фасаден респект, а на мен ми предписаха да махна горния етаж, щото не съм имал изрядно разрешително за строеж. Как да имам, като кметът на града ми обеща срещу пет хиляди евро да уреди нещата и аз му се доверих. Нали в него е кокалът, в него е ножът. После се оказа, че той уредил само дъщеря си с парцел земя, с право на строеж като крайно нуждаеща се. За моя етаж уж се бил уговорил с главния архитект. Ама той като разбрал, че кмета му дава само хиляда евро, се отказал и тръгнал срещу него. Защото уговорката им била да си поделят моите пари на половина. Фифти-фифти. И поради лакомията на кмета, сега аз трябва за развалям горния етаж. А точно той беше предвиден за хотел, защото тия, които ще преминават новата граница, ще имат нужда от отмора и аз им предоставям възможност за това. С всички удобства. Предвидил съм дори стая за масажи, разбирате какво имам предвид, и джакузи с плаващо барче. Имам превъзходни масажистки. Така пипат, такива нежни пръстчета имат, че клиентите повтарят и потретват. За най-редовните съм направил членски карти.

Ако кметът знаеше, че го подслушвам от няколко месеца, нямаше да ми извърти тоя номер, но понеже не знае, сега ще види той кон боб яде ли. Всичките му разговори с наркодилъри, с контрабандисти на коне и каруци, връзките му със сенчестия бизнес ги имам записани на една флашка и знам, че кметът ми е в ръцете. Много искам да видя физиономията му, когато разбере това, щото от моя страна милост няма да има. Докато не му разгоня фамилията до девето коляно, няма да го оставя на мира. Ако е разбран, ще клекне веднага и ще ми узакони етажа, ако не – ще пати, въпреки политическия чадър, дето сега му пази главата.

Най-много се радвам за махалата отсреща. „Шекера” имам предвид. Не ги искат тия в европата и това си е. Те и без това са си азиатци. Каква Европа ги е подгонила. Пет пъти този месец съм купувал тасове за джипа. Крадат ги и после ми ги продават. Да не говорим, че си влизат в мазетата ни, както си искат. Като безопасни игли се мушат. А сега нека да влязат, като сложим бариерата. А пък ако случайно влязат и пак краднат нещо, солено ще им излезе, защото вече са окрали гражданин на европейския съюз. Досега са минавали метър, но оттук нататък пандизът им е сигурен. Там, в затвора, освен да си крадат един на друг цигарите, не виждам какво друго могат да правят.

Ето, гледам комшията вече почнал да маже къщата. Значи, има-няма до една седмица и сме станали истински европейци!

Автор:
Ненчо Добрев
Публикация:
25.02.2011 г. 22:18
Посетено:
1647
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/79/news/11760-shengensko-zamazvane