С усмивка

Петър Краевски – генерал на СССР

Информация от Уикилийкс

Петър Краевски – генерал на СССР
Петър Краевски като генерал на СССР (Строго Секретно Сатирично Разузнаване)


Като генерал на СССР се разкри нашият сътрудник Петър Краевски в своята страница във Фейсбук, както и в блога си тук: http://bg.netlog.com/petkraski/blog/blogid=99492#blog

„Става дума за СССР като Строго Секретно Сатирично Разузнаване”, признава Краевски, хванат от папараци в униформа на генерал, с лампази, сърмени нашивки и сабя. Висшият офицер допълва: „Тези дни се оказва, че всички важни фактори в държавата са от някакви тайни служби – дипломатите, депутатите, политиците, прокурорите, съдиите и прочее тъй нататъци. Почувствах се неловко да не следвам модата, затова реших да се разкрия в истинския си образ – генерал от СССР!”

Потресаващата информация бе тиражирана от Уикилийкс, където колегата-сатирик Петър Софрониев, генерал-лейтенант от същите служби, споделя: „Пешо, в първия момент се стреснах от снимката ти, защото абсолютно същата е на първа страница от книгата (автобиографична) на Пиночет - "Аз бях...". Край на цитата. На това генерал Краевски отвръща: „Адаш, аз самият съм толкова секретен агент на СССР, че все още не знам за това, независимо че го обсъждам като факт, което правя по дезинформационни причини поради особеностите на обществено-политическата обстановка. Ако не си разбрал нищо от казаното, всичко е наред. Ако си разбрал, значи си проникнал до секретна информация, ерго, застреляй се с личното си оръжие!”.

Незабавно реагира и бившият шеф на Краевски в една медия и брат на Недялко Йорданов - Чавдар Йорданов, цитираме: „Пешо, днес генерал, утре – генералисимус!”, на което висшият сановник на СССР отвръща: „Чавдаре, като се има предвид, че ти ми беше шеф, стана ли генералисимус, теб трябва да те направим папа”.

Напрежението расте. Очаква се още по-ожесточена размяна на реплики между офицерите на бившите тайните служби.

Скандалният сайт Уикилийкс разкрива и последното донесение на генерал Петър Краевски, служил на СССР, което публикуваме едно към едно:

„След 20 години Преход и шикалкавене става ясно къде е основата на проблемите у нас. Защо все не ни върви. Защо бивши сервитьори богатеят за една нощ, а талантливи люде, тънат в мизерия. Защо се толерират посредствени послушковци навред. Защо народът е източван сякаш от окупационна сила. Защо на българщината се гледа с лошо око. Защо всеки божи ден държавата се тресе от скандали. Защо ни врязват в ЕС като Троянски кон... Защото, оказва се, силни хора от властовите структури са били на служба в друга държава. Под пагон в чужда армия. НРБ, в същността й на "Задунайская губерния", е била вградена в темелите на Демократична България и сега надстройката пропада и се руши. Две десетилетия лъжи и лицемерие. Две десетилетия омерзение и горчилка... Не че и ние не сме си виновни за много от проблемите, но когато на входа и изхода караулят старите звездочели юнаци, в голяма степен нещата са били предрешени. Акушерите на демокрацията пируват с нейното бъдеще.  С нашето бъдеще. Тия синковци не ги ли е раждала българска майка, бе!”.

Майтап, майтап, но „донесението” си звучи доста сериозно.

Редакцията предупреждава, че това, което прочетохте, е строго секретно, затова, равнис, мирно и  незабавно го забравете!

Автор:
Петър Краевски
Публикация:
18.12.2010 г. 12:19
Етикети:
Посетено:
3361
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/79/news/11417-petar-kraevski-general-na-sssr