С усмивка

Пустиняк умора нема

Преглед на събитията от седмицата

Съществува един порочен автоматизъм на глупостта и посредствеността, който обижда мислещите хора. Според този автоматизъм, ако приказваш срещу американската политика, па било то и да изразиш симпатии към клетото момче, гниещо в затвора, Брадли Манинг, който изпрати оня клип на Уикилийкс, показващ избиването на 11 цивилни, от които двама журналисти, с обстрел от американски хеликоптер през 2007 година, върху теб веднагически се стоварва определението комунист, путинист, русофил и не знам си още кво. А че ти си толкова далече от Путин, комунизма и кагебейщината, колкото и от безнаказаните убийства в Ирак, не променя мнението на дебилите български, които вече са те заклеймили и са ти туриле печат. Околната среда днес е идиална за виреенето на пустиняците. Критерии нема. Мисленьето нещо не е на мода напоследък.

И как ще е на мода, като през последната седмица абсурдите на пустиняците продължиа да ни подметат налево-надесно със страшна сила. Пръво Бойко взе та зафали на Ти Джей по телевизора, та после унучката на Ти Джей рече да благодари на Бойко из ефирите също толкова публично. Рекомунизация и вдебиляване отсекъде. И всички, питаещи носталгия по куманизма и добротата на куманчите, разбраха за кого да пущат гласа си на следващите изборe. Абе тиа не измреа ли вече?

После се явна отнекъде новината, че момата Калинка не знае по кой свет оди и колко уши има на главата си. Демек пръво нарече бременността си „тумор“, а след тва стана ясно, че некой майстор на четката й е изрисувал дипломката, с която била назначена като шефка в оня земеделски фонд. То бива да си тъп, ама тва вече не е тъпота, а вдлъбнатина.

След което русняците победиха за Белене. Втори козлодуйски брег. Бум. Истинските престъпления пустиняците ги връшат тайно и с финес.

В тоа ред на мисли чудно ли е, че неколцина депутати отидоа през работно време на парти, на което очаквали да получат фандък по един скъп телефон на калпак, ама вместо телефон, получиа излагация и позор? Колегите джурналисти се изгаврили лошо с народните представители, като им направиле и лек тест за ентелегентнос. На поканите пишело, че партито се организира от модна къща „Клаус Барби“. Тва е все едно да ги поканат на откриваньето на новата частна клиника „Йозеф Менгеле“ с обещание за безплатни медицински услуги. Давам им идея на колегите за следващия тест. Колко ли требва да си кух, та да се връжеш на такъв номер?

Р. П., друго неземно създание, което едва извадиа от окопа му преду време, с голем зор го изкопаха от кочинката, даже летературен конкурс беше организиран на тема „Оставката на министъра“, сеги артисал завалията без американска виза и реве у несвест. И не само реве като крън вол, ми почна да се ребедее и на хамериканския посланик. Нарече го „боклук“. Етична комисия дали има у нашиа парламент? Щото тва ако не е уронване на престижа на таа енстетуция, я не знам койо е. Роди ма, мамо, пустиняк, я сам ще си стана нагъл и червендалест далаверажия и манипулатор, не е ли така.

А лекарете български явно са получиле инструктаж за депопулация на народонаселението. Нема друго обяснение що убиват живо новородено. Геноцид. Ма такиви са си новините, да не е да си ги измислям язе?

Пак през изминалата седмица петролен танкер се сблъска край бреговете ни с друг кораб, ама у танкера немало нефт, сиреч тоа път е само дупреждение, фнимавайте кви ги връшите един вид, да ви не съсипеме и малкото останало от туризма ви. Малко на теория на конспирацията удара, ама кво да праиш, у такъв свет живееме.

И ако тоа свет не е откачен, кой тогива е? Све пак обаче да не бъдеме толко па черногледи чак и да признаеме, че имаше и добри новини.

Като например таа, че НАСА откриле нова форма на живот, некъв нов муртузук. Сами си го биле изобретиле и конструирале тоа поган и революцьонното у него било, че наместо фосфор ползвало арсен таа жена гръчава, за да живее и съществува в битието си на нашта планета. Звучи обнадеждаващо, щото старите муртузуци и пустиняци вече ни омръзнаа и имаме малко нужда от нови шебеци и креатури. За разнообразие, така и така ни е затъпело отсекъде, барем шоу да стаа.

И още една вълнуваща новина ни съобщиа най-благосклонно и душеспасително: В. Маринов щел да пее завалията на 17 тоа месец, подгответе са, значи, подобаващо, добре е да ни казват за такиви сабитиа своевременно, че да можем без паника и опашки по аптеките да си купим успокоителни, тапи за уши или въженце. Пичовете от фейсбука явно нищо не са могле да направат по въпроса, че тоа човек да земе да спре да пее, ебаси. Нали такава група беа създале - да помогнем на В. М. да спре да пее - явно, без успех. У тоа ред на мисли предлагам на учените от НАСА да тестват новата форма на живот, като ги доведат на концерта на 17 тоа месец и ги подложат на звуците, произлизащи от пеещия, да изпробват новия микроорганизъм, ако устиска и оцелее, значи ще може да издръжи на сичко, включително и на радиация, да опалее таа палиа, ако лъжа те къде съм.

Неколкодневен дъжд сля и однесе де що има у Родината за однасанье у неизвесна посока, однесе кокошките на народа, однесе надеждите, ама не можа да однесе за големо съжаление и разочарование гоцетата, боцетата, тракторете, пикаещите из фонтаните и сички останале омразе и пустиняци, имащи заслуги за настоящото и пребъдващо неземно щастие, в което тънем доволно и безпросветно всеки ден и всеки час, честно ви казвам.
Автор:
Николай Фенерски
Публикация:
08.12.2010 г. 18:51
Посетено:
1888
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/79/news/11351-pustinyak-umora-nema