Полемики

Думите им се пързалят из емисиите

„кат сапун в турска баня“, да прощавате, затова често важното остава скрито зад ругатни и нападки

Избраниците ни блестят на парламентарната трибуна с лингвистични „постижения“, от които се изчервява и таксиметров шофьор, засечен на ляв завой от руса мацка в джип!

Шоудепутатите Хаджи Тошко и компания, a.k.a. народни представители от ПП ИТН, са най-активни в сътворяването на цветисти изрази.

От „невинното“ обръщение „Уважаеми дами и господа и господа дами“, та до грубото „колкото и да седи Христо Иванов в скута му и поемайки животворната течност през скута му, няма никакъв шанс да се роди нещо“ – сценаристите атакуват.

За Хаджи Тошко управлението е „гнусно“, „вредно“, управляващите – „идиоти“ и „мишки“. „Оставка, неможачи!“ е любимият му лозунг. Ни повече, ни по-малко като зараза звучи от неговата уста „въздушно-капков Шенген“. Веднъж даже се питаше от трибуната щял ли Борисов да „си намери тестисите“, докато се обсъждаха промени в Наказателнопроцесуалния кодекс (че Бойко няма топки, се намекваше, ако това изобщо е намек).

Другият голям защитник на българщината – Костадин Костадинов, и подопечният му Цончо Ганев също най-редовно се упражняват в дисциплините „прескачане на добрия тон“ и „мятане на обиди“. И тук най-често оскърбленията са на тема „сексуална ориентация“.

Любима мишена на „възрожденци“ е Явор Божанков – по думите им той е „сбъркан“, „сервитьор“, има „кръшно тяло“, превръща „това място в клоака“.

С одобрителни възгласи и аплодисменти приеха съмишлениците на Ганев псевдосериозното му изказване от парламентарната трибуна: „Това, че според вас мъже не трябва да се осигуряват за майчинство и за бременност, не значи, че преждеговорящия (Искрен Митев – Бел. авт.) не прави опити за забременяване.“

Председателят им постоянно назовава опонентите си „Доносническа България“, все едно не им знае името, министри и партийни лидери в неговите словесни изяви обикновено са „лицето“ – като в полицейски доклад.

Най-най-загрижените за добруването на народа пък – БСП, си имат „постоянно присъствие“ на трибуната, когато трябва да се вдига шум. „Поразяващите усти“ Свиленски и Гуцанов по нищо не отстъпват на лидерката си.

За Нинова управлението на страната е „грабеж и национално предателство“, овластените се занимават само с „разпределяне на порции“, задкулисието е станало „предкулисие“. Сред постиженията й е образното (почти колкото онова на Пеевски за Иванов в скута) „коалиция на джентълмени с по една ръка“. Направо ти рисува картинка на едноръки бандити в съзнанието!

Опраскахте Конституцията, изпрахте Борисов, вие сте сбирщайн, слушай внимателно, шарлатанино – и тъй нататък, и тъй нататък, от изказванията им учебник може да се състави!

Учебник по български за чужденци със заглавие „Никога не казвайте това“.

P.S.: Горното „изследване“ е „поръчано и финансирано (с много време и нерви)“ от моя милост. – Бел. авт.

---------------

https://tvmreja.blog.bg/novini/2024

Автор:
Светла Иванова
Публикация:
26.03.2024 г. 10:07
Етикети:
политициезик
парламент
Посетено:
187
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/74/news/38800-dumite-im-se-parzalyat-iz-emisiite