Конкурси

Конкурс за детска рисунка "Гърция през моите очи"

Гърция – антична, класическа и съвременна

Конкурс за детска рисунка "Гърция през моите очи"


◊ СЪБИТИЕТО

Представителството на Гръцката фондация за култура в България, съвместно с Гръцката национална туристическа организация, организира за втора поредна година конкурс за рисунка на тема: „Гърция през моите очи”.

Целта на конкурса е да даде възможност на децата и младежите от България да представят с помощта на багри и форми своята визия за Гърция – антична, класическа и съвременна! Земя на богове и титани, на мислители и олимпийци, земя на древни руини, средновековни крепости и манастири, на живописни заливи и кристално синьо, необятно море.


◊ РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА

• Формат: Максималният размер на рисунките трябва да бъде 50/70 см. 
• Материали: бои, моливи, флумастери и други пособия за рисуване
• Възрастови ограничения:

І група: 7-9 години
ІІ група: 10-13 години
ІІІ група: 14-17 години

• Срок за участие в конкурса: 5 април - 15 май 2010 г.

• Рисунките следва да бъдат изпращани на адрес:

Гръцка фондация за култура
ул. ”Георги Бенковски” № 51
София

Допълнителни условия:

• Всяка творба трябва да бъде придружена от следната информация: име на художника, възраст, пощенски адрес, телефон и е-mail за контакти.

• Конкурсните творби не подлежат на връщане и Представителството на Гръцката фондация за култура и Гръцката национална туристическа организация си запазват правото да ги публикуват с цел презентация на Гърция и популяризиране на конкурса.

• Конкурсни творби, които не отговарят на посочените в регламента изисквания, няма да се журират.

Награден фонд

Наградният фонд на конкурса, любезно предоставен от Гръцката национална туристическа организация, включва три екскурзии за победителите и техните семейства до известни туристически дестинации в Гърция. Представителството на Гръцката фондация за култура ще раздаде и много поощрителни награди.

Победителите в конкурса ще бъдат излъчени и наградени на тържеството по повод Деня на детето, което ще се състои на 2 юни, а всички творби ще бъдат предоставени на вниманието на българската общественост в изложбената зала на Представителството на Гръцката фондация за култура в периода от 2 юни до 8 август 2010 г.

Автор: Цветелина Атанасова
07.04.2010 г. 15:56
Посетено: 5036
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/9653-konkurs-za-detska-risunka-gartsiya-prez-moite-ochi