Конкурси

Изтича срокът за участие в "Новелови награди '09"

До 15 ноември 2009! За автори до 25 г.

◊ СЪБИТИЕТО

Изтича срокът за участие в "Новелови награди '09"

До 15 ноември 2009 се приемат творби за участие в третото издание на литературния конкурс за новела от млад автор „Новелови награди '08“, организиран от сайта за култура и изкуство Kafene.bg и издателство
Сиела.

• Условията за участие в конкурса са авторите да бъдaт на възраст до 25 години, техните работи да са на български език, да не са издавани досега и да са в обем между 50 и 100 машинописни страници.


◊ ОЩЕ ЗА КОНКУРСА

Тази година кандидатите ще оценява жури в състав Людмила Филипова, Йордан Евтимов и
Ясен Атанасов – утвърдени български автори. Един от авторите ще получи и голямата награда – 400 лв. от Kafene.bg, а трите творби, получили най-високи оценки от журито, ще влязат в сборника „Новелови награди '09“.

В миналогодишния конкурс „Новелови награди '08“ участваха 26 млади автори от цялата страна. Победител стана Биляна Атанасова на 25 години от Стара Загора, а нейни подгласници бяха Евгени Филипов и Елица Бонева.

„Новеловите награди са, според мен, една от малкото отворени врати за младите автори у нас - стига да имат смелостта, винаги могат да излязат през нея като победители. Пожелавам успех на конкурса и на всички участници и с интерес ще следя неговото развитие!“
- споделя Биляна Атанасова, спечелила голямата награда от Новелови награди '08.

Eто какво разказва и Елица Бонева, автор на една от отличените в последното издание новели - „d'Ева“, за участието си в конкурса: „Не съм мислила за самата награда. Фактът, че такова престижно жури ще разглежда новелите, ми беше достатъчен стимул. След като книгата стана факт, получих десетина писма от хора, които са прочели новелата ми, споделяха впечатления или просто искаха да ме поздравят. За времето оттогава публикувах два разказа и сега подготвям сборник с работно заглавие „Пирографически упражнения“. Конкурсът сам по себе си е литературно предизвикателство и шанс да повярваш на себе си. Успех на новелистите в тазгодишното опитомяване на таланти!”


За контакт:
Светла Йовова
Kafene.bg
Тел. 954 32 99
E-mail: svetla@az-media.biz

Автор:
Кафене.бг
Публикация:
26.10.2009 г. 14:18
Посетено:
1289
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/8716-izticha-srokat-za-uchastie-v-novelovi-nagradi-09