Конкурси

13-ти международен конкурс за класическа китара

За китаристи от страната и чужбина, разделени в 7 възрастови групи

◊ СЪБИТИЕТО

Тринадесети международен конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов”

8-11 април 2009, гр. Кюстендил

• Конкурсът се организира от: Министерство на културата, Община Кюстендил, Читалище "Братство", Читалище "Пробуда" и Клуб "Млад музикант"

• Със съдействието на: Асоциация на китаристите в България, Нов български университет – София и Съюза  на българските композитори
 

◊ РЕГЛАМЕНТ

Международният конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов” се организира ежегодно през месец април под патронажа на кмета на Община Кюстендил –  г-н Петър Паунов. Художествен директор на фестивала е г-н Иван Андонов. Технически директор – г-н Светлин Кирилов.

Конкурсът е включен в програмата за подпомагане на даровити деца в България.

Тринадесетото издание ще се проведе от 8 до 11 април 2009 г. в гр. Кюстендил. В конкурса могат да участват всички желаещи китаристи от страната и чужбина, подали анкетна карта за участие в определения срок и състезаващи се като участници в 7 възрастови групи.

 
◊ НАГРАДЕН  ФОНД

• Парични и предметни награди на обща стойност 3000 лв.

• В трета група ще бъдат присъдени 6 едногодишни стипендии за класираните в групите за музикални училища и детски музикални школи.

• По решение на журито във всяка група ще бъдат присъдени по три специални награди. Най-успешно представилият се китарист получава “Голямата награда” на конкурса – картина от известен кюстендилски художник.

• Китаристите от Детските музикални школи се състезават в съответните възрастови групи, отделно от учениците от музикалните училища.

• Спечелилите първи награди от конкурса през 2008 г. нямат право да участват в същите групи.

• Тегленето на жребий за участие за І, ІІ, ІІІ и ІV група ще се извърши на Тържественото откриване, а за останалите - преди конкурса за съответната група
.
Автор: Благой Ранов
01.04.2009 г. 18:13
Посетено: 975
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/7618-13-ti-mezhdunaroden-konkurs-za-klasicheska-kitara