Конкурси

Конкурс за фотография "Часът на Земята" на WWF

Елате на едно голямо нощно снимане за една добра идея!

Конкурс за фотография "Часът на Земята" на WWF


◊ СЪБИТИЕТО

Международната природозащитна организация WWF и ФотоСинтезис – място за фотография, хора и идеи, обявяват

конкурс за най-добри снимки от акцията „Часът на земята” в София.

Елате на едно голямо нощно снимане за една добра идея!

Между 20.30 и 21.30 часа на 28 март 2009 - събота, градове, сгради и хора в цял свят ще угасят осветлението за един час. Освен София, където ще бъдат притъмнени над 35 известни сгради и забележителности, подкрепата си за инициативата до момента са обявили още 26 български града.

Целта е да се обединят повече от 1 милиард души, в над 1800 града по цял свят и да се покаже, че е време за сериозни действия срещу промените в климата.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

• В събота, 28 март, в 19.30 ч. желаещите да се включат в снимането на тъмно фотографи ще се съберат пред магазина на ФотоСинтезис на бул. "Витоша" 4. Ще им бъдат предоставени различни инструменти, за да се получат ефектни снимки тип "рисуване със светлина", както и видеокамери.

• Част от фотографите ще имат възможност да се качат на Витоша, както и на сгради в центъра на София, за да снимат отвисоко.

Освен всичко друго, в 20.30 ч. пред Народния театър ще започне концертът "Часът на Земята 2009" за всички, които не са привлечени от снимането на тъмно от планината или сгради в центъра на града.

• Фотографите могат да изпращат снимките си на konkurs@photosynthesis.bg до 1 април, след което те ще бъдат качени в специална галерия на http://www.photosynthesis.bg. Най-добрите ще бъдат отпечатани на хартия и представени на изложба за българския „Час на Земята 2009”. Разбира се, можете да изпращате и фотографии от други градове, които участват в „Часът на Земята”.


◊ ОЩЕ ЗА ИДЕЯТА

„Часът на Земята” се организира за трети път от WWF. Целта е да се покаже, че е време за сериозни действия срещу промените в климата. Настоящата година е много важна за такива действия, тъй като световните лидери ще се съберат на среща на върха за промените в климата под егидата на ООН в Копенхаген през декември. На нея се очаква да се подпише ново споразумение, което да продължи Протокола от Киото.

За повече информация:
. Константин Иванов, WWF [Ве-Ве-Еф], 02/950 50 40 , 0884 514 636

• Допълнителна информация:

. В София ще притъмнеят следните сгради и забележителности:

Бизнес парк София, Британски съвет, Българска народна банка, БНП Париба С.А. - клон София, Баня Баши джамия, Катедрален храм "Света Неделя", Катедрален храм-паметник "Александър Невски", Mall of Sofia - фасадни лога и фасаден видео екран, Министерски съвет и всички сгради на министерства, Народен театър "Иван Вазов", Народна библиотека "Св. св. Кирил и Методий", Народно събрание, НАТФИЗ, Национален археологически институт, Национален дворец на културата, Национална галерия за чуждестранно изкуство, Национална опера и балет, Национална спортна академия, Национална художествена академия, Нов драматичен театър "Сълза и смях", "Овергаз Инк." АД - централна сграда, Паметник на Васил Левски, Паметник на Царя-Освободител, посолства/консулства на Великобритания, Канада, Бразилия, САЩ и Япония, Президентство на Република България, Руска църква "Свети Николай", Сграда на Народното събрание - бивш Партиен дом, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Театър "Българска армия", Хотел Хилтън, Храм "Света София", Централна софийска синагога, ЧЕЗ България.

• Партньори на кампанията в България:
. Бизнес парк София
. Британско посолство
. Дом на киното "София"
. Дом на културата "Искър"
. Народен театър "Иван Вазов"
. НАТФИЗ
. Софийска градска художествена галерия
. Столична община
. Тойота Балканс ЕООД

• Медийни партньори на кампанията в България

За "Часът на Земята 2009" рекламната агенция Ogilvy & Mather Sofia разработи безвъзмездно визиите на кампанията в България.

Медийните партньори предоставят безплатно пространство за рекламните карета и банери, за радио и тв клиповете на кампанията. Списъкът им се допълва непрекъснато:
. Телевизия: bTV, Mad TV, VTV
. Печатни медии: Дневник, Капитал Light, Програмата, GEO
. Радио: Дарик, RFI, Тангра Мега Рок, Star FM, БГ Радио, Енерджи, Радио 1, FM+
. Интернет: Нетинфо, Amexy
. Външна реклама: Metropolis Outdoor Media Group, News Outdoor
. Печатници: J-Point, Red Points
. Мултимедийна реклама: Метромедиа
. Indoor: Fame Cards
. Художествено оформление: Сфера Дизайн

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се грижи за защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.
Автор:
Владислав Христов
Публикация:
27.03.2009 г. 01:24
Посетено:
1005
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/7588-konkurs-za-fotografiya-chasat-na-zemyata-na-wwf