Конкурси

Трафикът на хора - новото робство

Национален конкурс за есе, стихотворение и рисунка

  • ЦЕЛИ
  • От ноември 2003 г. Българският Червен кръст в партньорство с Мисията на Международната организация по миграция в София работят по проект „Намаляване на риска от трафик на жени и деца от България”, финансиран от Министерството на външните работи на Кралство Норвегия и Норвежкия Червен кръст. Основна цел на проекта е да повиши информираността на младежите за проблема трафик на хора и начините за предпазване.
  • УСЛОВИЯ
  • Българският Червен кръст и Международната организация по миграция са основни организатори на Националния конкурс за есе, стихотворение и рисунка на тема „Трафикът на хора – новото робство”. В него могат да участват младежи от 13 до 18 г. със следните категории творби:  Есе  Стихотворение  Рисунка Участниците могат да изпращат не повече от 2 творби, независимо дали са в една и съща или различни категории. Към всяка творба трябва да бъдат прикрепени името, възрастта и адреса на нейния автор. Всички творби ще бъдат оценени от жури и най-добрите ще бъдат наградени и публикувани в специално издание. След като бъдат изпратени, творбите не подлежат на връщане при никакви обстоятелства. Всички права за отпечатване и разпространение са на Българския Червен кръст и Международната организация по миграция. Всички участници в изложбата ще получат удостоверения за тяхното участие и принос.
  • СРОКОВЕ
  • Творбите трябва да бъдат изпратени не по-късно от 13 май 2005 г. на адрес: БМЧК бул. "Джеймс Баучер" № 76 1407 София за Националния конкурс за есе, стихотворение и рисунка
    Автор:
    Пламен Петров
    Публикация:
    25.11.2005 г. 11:35
    Посетено:
    504
    Линк:
    https://kulturni-novini.info/sections/7/news/686-trafikat-na-hora-novoto-robstvo