Конкурси

Национален конкурс "Думи в цвят"

За поезия и рисунка по поетичен текст

◊ СЪБИТИЕТО

Община Пазарджик, Дружеството на пазарджишките художници, сдружение „шТъркел”, интернет сайт http://shtyrkel.eu, Съюз на българските писатели, Дружество на пазарджишките писатели, Сдружение на писателите - Пазарджик
организират

Национален конкурс "Думи в цвят"  

Конкурсът ”Думи в цвят” е ежегоден и се провежда през месец септември в гр. Пазарджик. Основната цел на този конкурс е да изгради симбиоза между поезия и изобразително изкуство. Художници рисуват по поетични текстове, създавайки един нов еклектичен елемент, което прави идеята за провеждане на конкурса уникална по своя характер.


◊ РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА

• Конкурсът е явен. Участници в конкурса за поезия могат да бъдат всички регистрирани в сайта
http://shtyrkel.eu потребители.

• Изпращат се до три поетични творби на ел. адрес ga4ev1@abv.bg. Няма предварително зададена тема. Не е задължително творбите да не са публикувани в интернет. Забраната важи за стихотворения, издадени в книга. В имейла си участниците трябва да напишат реалното си име заедно с никнейма, като организаторите поемат задължението да не публикуват името на автора във форума на сайта.

• Художниците ще трябва да изберат произведение единствено по неговото съдържание. Срок за получаване на творбите – 12.09.2008 г.

• Участниците в конкурса за рисунка по предварително избрано стихотворение могат да представят до три творби в галерия „Георги Машев”, Пазарджик, ул. „Втори януари” 19. Краен срок за представяне на творбите – 24.09.2008 г.

Текстовете мога да бъдат взети от специално разкрития в сайта
http://shtyrkel.eu форум на конкурса. Този форум ще се допълва при всяко новополучено произведение, без да се изписва името на автора, а само неговия никнейм.

• Конкурсът ще приключи на 26.09.2008 г. с изложба и литературно четене в галерия „Георги Машев”, където ще бъдат връчени следните награди:

. за поезия – една награда от 1500 лева;
. за рисунка по поетичен текст – една награда от 1500 лева.
Автор:
Красимир Йорданов
Публикация:
05.09.2008 г. 22:55
Посетено:
2851
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/6404-natsionalen-konkurs-dumi-v-tsvyat