Конкурси

Читателите гласуват за Роман на годината до 15 октомври

Книжарници “Пингвините” застават зад литературната надпревара

Читателите гласуват за Роман на годината до 15 октомври


СЪБИТИЕТО

И тази година в конкурса „Български роман на годината” активно участват читателите, които по регламент са пети член на журито.

Гласуването ще е с продължителност от 1 септември до 15 октомври.

Заглавията, които провокират читателската аудитория са:
. “Дзифт” на Владислав Тодоров,
. “Добро момче” на Галин Никифоров,
. “Партиен дом” на Георги Тенев,
. “Земните градини на Богородица” на Емилия Дворянова,
. “Трикракото куче” на Мария Станкова и
. “Анонимни снайперисти” на Палми Ранчев.

По традиция участието на читателите в “Български роман на годината” им предоставя възможност да спечелят разнообразни награди. Тази година те ще бъдат подсигурени от книжарници “Пингвините”, които се включват като партньор на наградата “ВИК” в нейния финален етап.


◊ ОЩЕ

• Гласуването, което стартира миналата събота на 1 септември, протича активно в интернет сайтовете на Фондация „ВИК” http://www.vickfoundation.com и http://www.actualno.com .

• Допълнителна информация за желаещите да се включат в литературната надпревара, може да бъде открита на страниците на в. „Дневен труд”, основен медиен партньор на конкурса.

Конкурсът „Роман на годината” се провежда за четвърта поредна година. Съобразно неговия регламент носителят на наградата „ВИК” получава 10 000 лева и предложение за превод на романа на английски език, осигурени от международната преводаческа компания “Вик транслейшънс И Ви Ес – България” (основен спонсор на конкурса).

Освен Голямата награда по традиция се присъжда и награда с паричен еквивалент от 1000 лв. за романа, събрал най-много гласове на читатели.

• Новият носител на наградата “ВИК” ще бъде обявен на официална церемония в началото на ноември.

• Най-добрият романист за 2006 г. ще бъде излъчен от жури в състав: Любомир Левчев, Деян Енев, Амелия Личева и Ангел Игов.

Автор:
Петя Рачева
Публикация:
10.09.2007 г. 19:27
Етикети:
Посетено:
793
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/4443-chitatelite-glasuvat-za-roman-na-godinata-do-15-oktomvri