Конкурси

Обявяват номинациите за "Български роман на годината"

Читателското гласуване започва от 1 септември

◊ СЪБИТИЕТО

На 21 юни 2007, четвъртък, ще бъдат обявени шестте романа, които тази година ще се съревновават за Голямата награда “ВИК”.

Те ще бъдат избрани сред 33-те заглавия, предварително селектирани от четиричленното жури на конкурса - Любомир Левчев, Деян Енев, Амелия Личева и Ангел Игов.

След оповестяването на шортлистата на „Български роман на годината”, отново ще се включат читателите, които са петият член на журито. Тази година обаче читателският вот ще бъде активиран от 1 септември до 15 октомври.

“Смятаме, че по този начин българският читател ще има достатъчно време да се запознае обстойно с 6-те заглавия и да даде своя вот в литературната надпревара” – коментират от Фондация “ВИК”.


◊ ОЩЕ

По регламент романът, събрал най-много читателски гласове, ще получи 1 000 лв. От своя страна читателите ще могат да гласуват за своя фаворит в интернет, с талони от в. “Дневен труд” и в сайта на Фондация “ВИК”. По традиция имената на всички гласували ще бъдат включени в томбола.

Организаторите на литературния конкурс и тази година предвиждат читателски награди.

Четвъртият носител на наградата “ВИК” ще стане известен на официална церемония през ноември. Най-добрият български романист за 2006 г. ще получи 10 000 лв. и безплатен превод на романа на английски език, осигурени от “Вик Транслейшънс EVS – България”.

Автор:
Петя Рачева
Публикация:
14.06.2007 г. 22:51
Посетено:
1134
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/4146-obyavyavat-nominatsiite-za-balgarski-roman-na-godinata