Конкурси

VI Национален литературен конкурс "Вие пишете, ние четем", 2024

Тема: "Монолог на хвърления камък", поезия

VI Национален литературен конкурс "Вие пишете, ние четем", 2024

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Издателство „Библиотека България“

обявява

VI Национален литературен конкурс "Вие пишете, ние четем" , 2024

Тема: „МОНОЛОГ НА ХВЪРЛЕНИЯ КАМЪК“, поезия

1 септември-1 декември 2024

~~~

„Вие пишете, ние четем“ отново идва с красотата на септември!

Време е за ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ на нашия конкурс за ваш авторски текст.

Този път очакваме ВАШИТЕ СТИХОТВОРЕНИЯ на тема

 М О Н О Л О Г  НА  Х В Ъ Р Л Е Н И Я  К А М Ъ К

Конкурсът е с национален статут, анонимен и се провежда за шеста поредна година. Участниците трябва да са пълнолетни граждани. Не се допуска участието на лауреати от предходни конкурси „Вие пишете, ние четем“. Авторите участват с до три стихотворения във формат word. Задължително условие е изпратените текстове да не са издавани досега. За неиздадено произведение се приема това, което към крайната дата за участие в конкурса не е публикувано (на хартиен носител или в електронна книга) от издател в обособен том, включително в сборник от множество автори.

Творбите за конкурса „Вие пишете, ние четем“ се изпращат в електронен вид, в два файла – един файл само с конкурсните текстове (неподписан) и един файл – с текстовете, с име, фамилия, адрес и телефон за обратна връзка, на адрес:
konkursi@biblioteka-bulgaria.bg

Срок за изпращане: 01.09.2024 - 01.12.2024 г.

ЖУРИ:

1. Камелия Кондова, председател на журито

Камелия Кондова е автор на стихосбирките: „Повод за живот“, „Не и милост“ , „Как се обича художник“  „Тепърва ще се уча на живот“ , „Небе под ада“, „Малки смърти“, „Бай Георги има тъжни рамене“, „Неделята, която беше в понеделник“, „Спомням си, че и без тебе съм живяла“. Отличавана е с Голямата награда на националния конкурс „Петя Дубарова“, с Голямата награда на националния конкурс „Веселин Ханчев“ (двукратно), с Първа награда на в. „Литературен глас“ – Стара Загора, с Първа награда от националния конкурс „Петър Алипиев“ (2003 год.) , Наградата на СБП за „Малки смърти“, наградата „Изворът на Белоногата“, наградата на името на Дора Габе и др. Редактор е на над сто поетични и десетки прозаични книги на български автори през последните  30 години.

2. Ива Спиридонова, член на журито

Ива Спиридонова е автор на три поетични книги, съсобственик и редактор в Издателство „Библиотека България“. Филолог, преподавател по български и английски език. Пише поезия, ревюта и критика в литературни платформи, редактира и рецензира книги, организира литературни събития. Съосновател на движението Нова Асоциална поезия, член на Асоциация на младите български писатели, член на Съюза на българските писатели.

3. Симеон Аспарухов, член на журито

Симеон Илиев Аспарухов е автор на две поетични книги. Занимава се с любителска фотография, изобразително изкуство, графичен дизайн, поддържа музикален блог, пише поезия, кратки разкази, импресии и миниатюри. Редактор е на редица стихосбирки и книги с разкази от съвременни автори, пише анотации и ревюта за български писатели, представя и интервюира артисти, художници, писатели, музиканти, фотографи в официалната страница на издателство „Библиотека България“. Член на Съюза на българските писатели.

НАГРАДИ

Наградите ще отидат при трите най-добри стихотворения. Тримата лауреати ще бъдат представени и публикувани в сайта на издателството и ще им бъдат връчени следните награди:

⋅ Първа награда – кристален плакет, грамота и издаване на стихосбирка през 2025 г.
⋅ Втора награда – кристален плакет, грамота и 300 лв.
⋅ Трета награда – кристален плакет, грамота и 200 лв.

На 25 януари 2025 г. в София, на традиционната официална церемония и рожден ден на издателството ще бъдат обявени имената на победителите.

 ......................
https://www.biblioteka-bulgaria.bg/

Автор:
Издателство „Библиотека България“
Публикация:
26.09.2024 г. 11:19
Етикети:
Издателство „Библиотека България“поезия
"Монолог на хвърления камък"
VI Национален литературен конкурс
Посетено:
378
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/39846-vi-natsionalen-literaturen-konkurs-vie-pishete-nie-chetem-2024