Конкурси

Пето издание на Европейския конкурс за сценарий на късометражен филм на NISI MASA

За младежи на възраст между 18 и 28 години

Пето издание на Европейския конкурс за сценарий на късометражен филм на NISI MASA


◊ СЪБИТИЕТО

Петото издание на Европейския конкурс за сценарий на късометражен филм на NISI MASA започна в България с обявяването на темата на конкурса.

Темата е: КРЪГ

. Официалното откриване се състоя на 3 май 2007, от 18 часа, в Хамбара, съвместно с проектите "Кино" и "Маршрут 4х4"
. Конкурсът на Nisi Masa се осъществява от мрежа от младежки организации в 19 европейски държави: Австрия, Белгия, България, Хърватска, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Италия, Косово (протекторат на ООН), Македония, Холандия, Полша, Румъния, Русия, Испания, Швеция, Турция и Великобритания.


◊ РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА

• До 31 юли 2007 конкурсът е отворен за младежи на възраст между 18 и 28 години.

• Желаещите да участват трябва да изпратят на адрес: bulgaria@nisimasa.com, както и на адрес София 1680, ПК 197, следните материали:
. сценарий не по-дълъг от 20 000 печатни знака,
. попълнен формуляр за участие (Application form), който е на разоположение на страницата на организацията (http://www.nisimasa.com),
. желателно, но не задължително, авторите могат да изпратят обяснителна бележка в рамките на една печатна страница, обясняваща по какъв начин сценарият е обвързан с темата на конкурса.

При възникването на технически проблеми с официалната страница на Nisi Masa, кандидатите могат да се обърнат към организаторите на посочения имейл адрес.

• След завършването на конкурса ще бъдат избрани между един и три сценария от всяка държава. Творбите ще бъдат допуснати до участие в международния кръг на конкурса. Мултинационално жури с представители от всички държави членки на Nisi Masa ще се събере в Карс, Турция в края на ноември 2007 г. Там ще бъдат селектирани трите сценария, които ще получат наградите на Nisi Masa под формата на продуциране и подкрепа в разпространението на филми по спечелилите творби.

• Освен основните награди, десет от сценаристите финалисти ще бъдат поканени на уъркшоп по сценарно описане, организиран от NISI MASA в Andé и Clermont-Ferrand, Франция, през януари 2008.

• По време на уъркшопа сценаристите ще имат възможността да работят върху творбите си с помощта на професионални преподаватели и също така да защитят сценариите си на пичинг пред международни продуценти по време на Clermont-Ferrand Short Film Festival.

Автор:
Nisi Masa
Публикация:
03.05.2007 г. 16:11
Посетено:
1280
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/3906-peto-izdanie-na-evropeyskiya-konkurs-za-stsenariy-na-kasometrazhen-film-na-nisi-masa