Конкурси

Петдесет и две песни ще се състезават в конкурса „New University Talent”, организиран от Нов български университет, с медийната подкрепа на bTV Radio Group

Конкурсът „New University Talent“ стартира на 5 февруари 2024 г., под мотото „Ти задаваш тона“

Петдесет и две песни ще се състезават в конкурса „New University Talent”, организиран от Нов български университет, с медийната подкрепа на bTV Radio Group: 1
Светослав Николов
Петдесет и две песни ще се състезават в конкурса „New University Talent”, организиран от Нов български университет, с медийната подкрепа на bTV Radio Group: 2
Поли Генова

Петдесет и две песни ще се състезават в конкурса „New University Talent”, организиран от Нов български университет, с медийната подкрепа на bTV Radio Group.

Повече от 80 участници – композитори, аранжори, текстописци и изпълнители, са изпратили авторските си музикални проекти за участие в първото издание на конкурса. Песните са на български език и в различни стилове като поп, хип-хоп, рап, блус-джаз, drum&bass, RnB, хард рок, хаус, фолклор с клубно звучене. Сред участниците има професионални музиканти, но и лекари, инженери, актьори, манекени. Кандидатите могат да направят конкурса международен, тъй като сред тях има родени и живели в Токио, Париж, Киев и завършили музикално образование в Лондон. 

Конкурсната програма преминава към своя втори етап, когато професионално жури ще селектира до 15 песни, които продължават напред. Те ще вземат участие във финалния концерт и сред тях ще бъдат избрани песните-победители.

Членове на професионалното жури са вокалният педагог Етиен Леви, композиторът и джазмен Ангел Заберски-син, експертът по вокална импровизация Илиян Парасков, програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов и авторът, продуцент и изпълнител Поли Генова.

Конкурсът „New University Talent“ стартира на 5 февруари 2024 г., под мотото „Ти задаваш тона“. Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с  галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни.

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението.

Повече информация за конкурса можете да следите на: www.talent.nbu.bg и в профилите ни във Facebook, YouTube и Instagram.

Автор:
Елена Гюрова, НБУ
Публикация:
05.04.2024 г. 12:26
Посетено:
247
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/38878-petdeset-i-dve-pesni-shte-se-sastezavat-v-konkursa-new-university-talent-organiziran-ot-nov-balgarski-universitet-s-mediynata-podkrepa-na-btv-radio-group