Конкурси

Започна записването за конкурса рецитал „За да я има България“

„За да я има България” е конкурс за индивидуални изпълнители на произведения от български автори и е посветен на Националния празник 3 март

Започна записването за конкурса рецитал „За да я има България“

Започна записването за конкурса рецитал „За да я има България“

 На 24 февруари ще се проведе ХХ юбилейно издание на конкурса рецитал за поезия „За да я има България“. Литературният форум се организира от Общинския младежки дом и цели да съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие в младите хора. В него могат да се включат деца и младежи от 1. до 12. клас.

В надпреварата се допуска рецитиране и изпълнение на творби на тема отечество, родина, свобода и освободителна борба, родолюбие, както и красотата на родната земя. „За да я има България” е конкурс за индивидуални изпълнители на произведения от български автори и е посветен на националния празник 3 март.

Оценяването ще бъде в две направления – възрожденска поезия и следвъзрожденска и съвременна българска поезия, както и в три възрастови групи:

       I възрастова група – от 1 до 4 клас;

       II възрастова група – от 5 до 7 клас;

       III възрастова група – от 8 до 12 клас.

 

Организаторите на конкурса са осигурили награди за призьорите и дипломи за всички участници.

Регистрационната форма за участие е на следния линк: https://forms.gle/sSufUGgfvQNRUxKP6, като записването приключва на 16 февруари в 17 ч.

Самият конкурс ще се проведе от 9 ч. на 24 февруари, като мястото и графикът за излизане на участниците ще бъдат обявени допълнително на сайта на ОМД: www.yc-ruse.org. и фейсбук страницата на Младежкия дом: https://www.facebook.com/obshtinskimladejkidom.ruse/. На същата страница може да бъде намерена по-подробна информация за провеждането на конкурса.

Литературният форум участва в „Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби в Община Русе за 2024 г.“.

Автор:
Община Русе
Публикация:
07.01.2024 г. 21:24
Етикети:
Национален празник 3 мартвъзрожденска поезиясъвременна българска поезияконкурс
произведения от български автори
индивидуални изпълнители
„За да я има България”
Посетено:
454
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/38339-zapochna-zapisvaneto-za-konkursa-retsital-za-da-ya-ima-balgariya