Конкурси

ИКЕА България обяви третото издание на Националния конкурс за детска рисунка

Тази година темата е „Космическа мисия: По-добро бъдеще на Земята“ и е част от кампанията на шведския бранд „Ела да играем“

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

За трети пореден път ИКЕА България организира Национален конкурс за детска рисунка, който тази година е под надслов „Космическа мисия: По-добро бъдеще на Земята“.

Традиционно конкурсът ще се проведе в партньорство с УНИЦЕФ България и е част от кампанията на шведския бранд „Ела да играем“, чиято мисия е да защитава правото на децата да растат и да се развиват в безопасна среда.

Тазгодишната тема е вдъхновена от любопитството и знанията на децата по отношение на Космоса и загрижеността им за бъдещето на планетата Земя. На същата идея е базирана и колекцията AFTONSPARV, която служи за отправна точка на кампанията, и е разработена в сътрудничество с група млади космически ентусиасти на възраст между 3 и 7 години. Тя се състои от меки плюшени играчки – астронавти и извънземни, кукли за пръсти, палатка във формата на космическа ракета, лампи, спални комплекти и светещи в тъмното завеси.

Участие в конкурса могат да вземат всички деца на възраст между 1 и 12 години, като нарисуват своя дружелюбен извънземен приятел, отправил се на мисия да направи Земята по-добро място за живеене.

Всички рисунки трябва се качат на сайта ikeaplay.bg, придружени от кратко описание, от 28 ноември до 10 декември. След гласуване от публиката и специално жури ще бъдат обявени 15-те финалисти – трима, събрали най-много гласове от публиката, и още 12, избрани от журито. Накрая ще бъде избран един победител, чиято рисунка ще „оживее“ под формата на плюшена играчка с помощта на българския продуктов дизайнер Здравка Върбанова.  

И тази година в журито ще се включат Богдана Трифонова – радио и телевизионен водещ, Александра Димитрова – художник-дизайнер и педагог в детски научен център „Музейко“, Кристина де Бройн – представител на УНИЦЕФ за България, Здравка Върбанова – дизайнер и творец и Яна Якимова, управител на магазин ИКЕА София.

Космическият защитник на Земята, спечелил първото място, ще се превърне в поредния символ на мисията за по-доброто бъдеще за децата, заложена във всички съвместни инициативи на ИКЕА и УНИЦЕФ. Една от тях e кампанията „Стъпки заедно“, в която ИКЕА взема активно участие от 2019 г., посветена на превенцията на насилието и тормоза в училище.

„В ИКЕА винаги сме отдавали огромно значение на темите, които вълнуват децата и онова, от което имат най-голяма нужда. Една такава тема, която винаги успява да разпали любопитството им, е необятният свят на Космоса. Ще се изненадате от познанията им в тази област, но също и от загрижеността, която проявяват към планетата ни още от много ранна възраст. Именно това ни вдъхнови да посветим тазгодишното издание на конкурса на тази тема и да предизвикаме младите космически ентусиасти да нарисуват своя дружелюбен извънземен приятел, загрижен за бъдещето на Земята. Творчеството и правото на децата да играят и да се развиват в безопасна среда е основен приоритет на ИКЕА, за това и сме дългогодишен партньор на УНИЦЕФ България и провеждаме редица съвместни инициативи, сред които е и този конкурс“, споделя Йоана Цонева, маркетинг мениджър в ИКЕА България.

*УНИЦЕФ не се ангажира и не препоръчва конкретни марки, продукти и услуги.

 

За ИКЕА

ИКЕА предлага добре проектирано, функционално и достъпно, висококачествено обзавеждане на дома, произведено с грижа за хората и околната среда. Има няколко компании с различни собственици, работещи под марката ИКЕА, всички споделящи една и съща визия: да се създаде по-добро всекидневие за много хора. ИКЕА е основана в Швеция през 1943 година.

За Housemarket

ИКЕА влиза на българския пазар през 2011 г. чрез българското дружество на компанията Housemarket S.A, част от Fourlis Group, която по силата на франчайз договор държи правата за търговска дейност под марката ИКЕА на териториите на Гърция и Кипър.

Относно франчайз системата на ИКЕА

 Ритейл бизнесът на IKEA се управлява чрез франчайз система с франчайзополучатели, които имат право да предлагат и продават продуктовата гама на ИКЕА в рамките на определени географски територии. Inter IKEA Systems B.V. е собственик на концепцията ИКЕА и световен франчайзодател, който също така възлага на различни ИКЕА компании да разработват и предлагат продуктовата гама, както и да доставят комуникационни решения. Днес 12 различни групи компании имат право да притежават и управляват канали за продажба на ИКЕА съгласно франчайз споразумения с Inter IKEA Systems B.V.

Относно Inter IKEA Group

Inter IKEA Group включва Inter IKEA Systems B.V., IKEA of Sweden AB, IKEA Supply AG и IKEA Industry AB. Inter IKEA Holding B.V. е холдинговата компания на Inter IKEA Group.

 ...........

 

Следете всичко около ИКЕА тук: Website , Facebook , YouTube и Instagram

Мариела Мечкова, Account Executive, Параграф 42, mail: m.mechkova@paragraph42.bg, тел. 0885614554

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
29.11.2023 г. 13:57
Етикети:
трето издание
"Космическа мисия: По-добро бъдеще на Земята“
Национален конкурс за детска рисунка
ИКЕА България
Посетено:
193
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/38124-ikea-balgariya-obyavi-tretoto-izdanie-na-natsionalniya-konkurs-za-detska-risunka