Конкурси

Покана за участие в двуезична хайку антология на тема „Светлина“

Темата за светлината може да бъде широко интерпретирана от поетите

Покана за участие в двуезична хайку антология на тема „Светлина“

◊ ПОКАНА

Британското хайку общество ви кани да участвате в двуезична антология на тема „Светлина“. Ако желаете да участвате, изпратете 3 непубликувани хайку на адрес: lightanthology@fastmail.org

Срок: 1 октомври – 30 ноември 2023

Думата „светлина” не трябва да фигурира в изпратените хайку. Темата за светлината може да бъде широко интерпретирана. Само поетите, които ще бъдат включени, ще получат известие до края на февруари 2024 година. Ако нямате обратна връзка от нас дотогава, можете да изпращате вашите стихове на други места.

Живеем във времена, в които имаме остър недостиг на светлина. През последните години човечеството беше поставено пред изпитания от различен характер, които продължават и сега. В тази ситуация ние, пишещите хора, имаме една сигурна опора, с която можем да помогнем на себе си и своите близки да преминем заедно по този несигурен и люлеещ се въжен мост на битието. Това е въображението! Именно то е спасителната светлина, която ни дава надежда в мрака, разпръсва го и прави живота ни по-лек и смислен.

„Красотата на едно лице трябва да се види на лунна светлина – тогава, когато гледаш наполовина с очите си, наполовина с въображението си”. Нека тази древна персийска поговорка бъде отправна точка за нашето начинание. Сигурни сме, че въображението ни ще роди чудесни хайку, пълни със светлина и послание за това да бъдем човешки същества със сетива широко отворени за красивото.

А. А. Маркоф, Владислав Христов, Дейвид Бингъм и Илияна Стоянова – редактори на антологията.

Автор:
Организаторите
Публикация:
31.08.2023 г. 16:03
Етикети:
хайкупокана за участиедвуезична антология
тема „Светлина“
Британско хайку общество
Посетено:
782
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/37545-pokana-za-uchastie-v-dvuezichna-hayku-antologiya-na-tema-svetlina