Конкурси

Община Русе обявява конкурс за снимка на тема „Обичам движението“

Крайният срок за изпращане на снимките е до 23:00 часа на 8 септември 2023

Община Русе обявява конкурс за снимка на тема „Обичам движението“

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Община Русе обявява конкурс за снимка на тема „Обичам движението“

Община Русе предизвиква творческия талант на всички изкушени от фотографията с конкурс за снимка на тема „Обичам движението“. Конкурсът се реализира по проект „Sports for Green Deal“ по програма Еразъм Спорт. Основните му цели са да се предостави възможност да бъдат събрани различни гледни точки към спорта и дейностите на открито, които да показват активния начин на живот като желана и привлекателна дейност, да се повиши осведомеността относно ролята на спортните дейности за подобряване на физическото и психическото благосъстояние, както и да се насърчи активното гражданство и по-отговорното към околната среда поведение.

В конкурса могат да се включат пълнолетни лица от цялата страна и пребиваващи в България. Могат да бъдат изпращани до 3 фотографии, представящи интерпретация на темата, като очакванията са снимките да запечатват момент на активност – спорт, танц или игра, които да предават позитивно послание. Участниците се насърчават да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти от спортни и развлекателни дейности, провеждани на открито.

Снимките за фотоконкурса трябва да са не по-стари от 3 г. (2021, 2022 или 2023 г.). Те трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени от кратък текст до 200 знака, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малко от 3000 и не по-голямо от 5000 пиксела по дългата страна. Резолюцията да е не по-малка от 200 dpi, като файловете не трябва да са по-големи от 10MB. Всеки автор следва да може да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер).

Допускат се следните допълнителни обработки на снимката: обработка на яркост и контраст; изостряне на изображението; прекадриране на снимката. За участие в конкурса няма да бъдат приемани фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в конкурса снимки, които не отговарят на зададените минимални технически параметри, извън темата на конкурса или в противоречие с общоприетите морални норми.

Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на адрес sports4greendeal@gmail.com. Всеки участник ще получи на електронната си поща потвърждение за успешно извършената регистрация, както и тази на снимковия материал.

Към всяка снимка, участваща в конкурса, трябва да има следната информация:

  • заглавие на снимката;
  • име на автора;
  • текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката (до 200 знака);
  • година на заснемане;
  • телефон за връзка.

Участниците в конкурса могат да изпращат само фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права. При предявени претенции от трети лица, авторът на предоставената фотография носи пълна отговорност. С изпращането на фотография участниците дават съгласието си Община Русе да използва безвъзмездно изображенията в промоционални и информационни материали, свързани с дейността на местната администрация.

Конкурсът стартира на 9 август, като крайният срок за изпращане на снимките е до 23:00 часа на 8 септември. Критериите за оценка са: принадлежност към темата на конкурса, естетическо изпълнение, оригиналност и визуално въздействие.

Жури, включващо професионален фотограф, представители на Община Русе и др., ще оценява получените фотографии и ще определи тримата победители, които ще получат, както следва:
I място -  камера GO pro;
II място – стабилизатор (гимбал);
III място – фотораница.

 Наградите ще бъдат обявени и връчени на специална церемония при откриване на изложба, в която ще участват първите 10 класирани фотографии.

 

Автор:
Община Русе
Публикация:
10.08.2023 г. 15:21
Посетено:
448
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/37465-obshtina-ruse-obyavyava-konkurs-za-snimka-na-tema-obicham-dvizhenieto