Конкурси

"Шевици". Конкурс за детска рисунка

Срок за изпращане на творбите: до 06 август 2023 г.

"Шевици". Конкурс за детска рисунка

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Учебен център Зита кани всички деца, които обичат да рисуват, да вземат участие в нашия нов конкурс. Този път ще черпим вдъхновение от народните традиции и ще се докоснем до вълшебството на българската шевица. От участниците се очаква да вплетат български шевици в своите художествени творби. Темата е свободна и дава възможност за много импровизации.

Конкурсът е с национален характер. Всеки участник може да кандидатства с една рисунка.

Възрастови групи:

Първа възрастова група – от 7 до 10 години;

Втора възрастова група – от 11 до 14 години;

Трета възрастова група – от 15 до 18 години;

Техники:  Рисунките да са изпълнени с техника по изобор – акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив, туш и др.

Формат на рисунките: 35/50 см.

Условие за участие:  Всеки автор може да участва само с една творба. Всяка творба на гърба да съдържа следната информация: име на произведението; трите имена и възраст на участника; читалище, училище, извънучилищно звено – ЦПЛР, школа, клуб и др., клас и населено място;  адрес, телефон и e-mail за връзка; име на ръководителя /ако има такъв/;

Оценяване: Творбите се оценяват от компетентно жури по следните критерии: композиция, оригиналност и техническо изпълнение. За най-добрите ще има грамоти и предметни награди.

Адрес за изпращане на творбите: с Български пощи или с куриер на адрес: гр. София, бул. „Проф. Д-р Петър Дертлиев“ № 42, БЦ „Грийн център“, оф. 8; Тел. за контакт: 0898/27 12 34, 02/9276379;

 Организаторите си запазват правото да фотографират, филмират, популяризират творбите на участниците с цел реклама на конкурса, да бъдат включвани в изложби и др. Конкурсните работи не подлежат на връщане.

Срок за изпращане на творбите: до 06.08.2023г.

Обявяване на резултатите: до 06.09.2023 г.

 

Автор:
Силвия Христова
Публикация:
31.05.2023 г. 19:01
Посетено:
798
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/37055-shevitsi-konkurs-za-detska-risunka